Wormdal (scharrel) kidsactiviteit
02-05-2023

Ben jij ook benieuwd of er al eitjes in de nestkasten van de meesjes zitten en of er zelfs al een kleine kool- of pimpelmees uit het ei is gekropen? Zou je ook wel eens even, heel kort en heel stilletjes, willen spieken? Kom dan mee naar de nestkastencontrole in het Rimburgerbos.

De familie Mees is in de maanden april, mei en juni druk met bouwen, broeden, voedsel zoeken en voederen. De eitjes worden lekker warm gehouden en de al uit het ei gekropen meesjes maken een drukte van jewelste, omdat ze altijd honger hebben. Soms is het stil en dan zit moeder Mees nog lekker op al haar eitjes. Dat kunnen er wel 8 tot 10 zijn. Soms is het stil omdat de jonge meesjes rustig wachten op nieuw voedsel.

Ben je tussen de 4 en 12 jaar en wil jij wel eens spieken of er eitjes in de nestkasten in het Rimburgerbos liggen en zo ja, hoeveel? Loop dan heel rustig en stilletjes met ons mee op zondag 14 mei. Er is niet zo veel plek voor iedereen, dus wees er snel bij en breng maar één (groot)ouder mee als je niet alleen meekan. Honden kunnen bij deze activiteit helaas niet mee.

We starten om 10:00 uur bij het IVN-gebouw aan D’r Slieënberg, Steenenbergweg te Waubach (aan het eind van de Maastrichterweg in Landgraaf). Van daaruit gaan we op pad door het Rimburgerbos langs de nestkasten van de kool- en pimpelmeesjes. Om ongeveer 12:00 uur sluiten we de activiteit af bij het IVN-gebouw. Wij zorgen voor wat lekkers bij ons ‘home’. Breng een rugzakje mee voor wat materiaal dat je van ons te leen krijgt en als je die hebt: een verrekijker.
Denk ook aan goede, stevige schoenen en een dikke broek vanwege de bramenstruiken in het bos.

Opgeven kan tot vrijdagavond 12 mei a.s.. Mocht er iets veranderen dan kunnen we je dat ook nog vertellen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden, een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom. Opgeven doe je via het e-mailadres van Jean Luthjens: jeanluthjens@hotmail.com. Ook voor vragen kun je bij hem terecht (tel.: 06-21921663).

We zien je graag!

IVN Wormdalkids is een initiatief van IVN De Oude Landgraaf, IVN Kerkrade en IVN Ubach over Worms om kinderen de seizoenen buiten te laten leren kennen op een avontuurlijke en interessante manier.