Onderscheiding Boudewijn Nols
02-05-2023

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan de heer B.W.L. Nols, door burgemeester Petra Dassen. Lid in de Orde van Oranje Nassau

Lid Processievereniging St. Joannes de Doper ( van 1978 tot heden)
De Processievereniging ondersteunt de parochie in de feestelijke aankleding en organisatie van de jaarlijkse Sacramentsprocessie, de Eerste Heilige Communie en openluchtmissen. De heer Nols leverde een belangrijke bijdrage aan het opbouwen bij de verschillende activiteiten van de vereniging. Daarnaast was hij vaak te vinden bij andere klussen in en rondom de kerk waarbij zijn bouwkundige kennis gewild was. Dit allemaal naast zijn activiteiten als voorzitter.

Lid met bestuurlijke verantwoordelijkheid Schuttersbroederschap St. Sebastianus 1703 (1996 tot heden)
De heer Nols is sinds 1996 lid van het Schuttersbroederschap en al snel nam hij bestuurlijke verantwoordelijkheid. In de aanloop naar het 300-jarig bestaansfeest heeft hij gezorgd voor de totstandkoming van het jubileumboek. Binnen de vereniging is hij een voorbeeld voor velen en is daarom sinds een viertal jaren ook voorzitter van de vereniging.

Lid Kerkbestuur Parochie H. Joannes de Doper Eygelshoven (1998 tot heden)
De heer Nols is sinds 1998 lid van het Kerkbestuur en door de jaren heen heeft hij verschillende rollen gehad. Werkzaamheden die hierbij horen zijn o.a. aanvragen van subsidies, beheren van de begraafplaats, administratie, onderhoud en renovatie. Uitvoeren van klussen in de twee kerken, onderhoud van de gebouwen en fungeren als hulpkoster. Daarnaast is hij als bestuurslid betrokken bij het organiserend comité ‘Grote Kerk 100 jaar’.

(Co-)Auteur ‘Zondag Groot Bal’ (2008 tot 2021)
Tussen 2008 en 2021 heeft de heer Nols samen met Monique Hoekstra-Van der Vleuten een boek over hun familiegeschiedenis geschreven getiteld: ‘Zondag Groot Bal’. Hij heeft duizenden uren gestoken in het onderzoek en het schrijven van dit boek. Zeker de laatste jaren begon hij om 06.00 uur met het boek, zodat hij enkele uren productief kon werken voordat hij begon met zijn werkzaamheden voor Q-Park.

Voorzitter Processievereniging St. Joannes de Doper (2012 tot heden)
De Processievereniging ondersteunt het Kerkbestuur al bijna 80 jaar in de feestelijke aankleding van Kerkelijke activiteiten in en rondom Eygelshoven. Tevens ondersteunt de vereniging ad hoc bij andere kerkelijke activiteiten. In zijn rol als voorzitter organiseert hij de ledenvergaderingen en treft de meeste voorbereidingen in aanloop naar de jaarlijkse terugkerende evenementen.