Verhalen uit Eygelshoven
Avontuur in uitgeholde wilg..

Avontuur in uitgeholde wilg..

Artikel uit het Limburgsch Dagblad 14 december 1955 LD 14-12-1955 Een notabele uit Eygelshoven, die in het orkest van de plaatselijke politiek een eerste viool speelt, weet de weinige vrije tijd, die hem overblijft, aangenaam en nuttig te besteden. Hij is een...

Lees meer
Het oorlogsdagboek van kapelaan Keybets

Het oorlogsdagboek van kapelaan Keybets

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was kapelaan Keybets werkzaam in Eygelshoven. Op geheel eigen wijze hield hij een dagboek bij over het wel en wee van zijn parochianen. Zijn dagboek wordt, verdeeld in drie delen voorgelezen door ons huidige pastoor Marc Heemels.

Lees meer
De klokken van de kerktoren

De klokken van de kerktoren

Artikel uit 1928- Dhr. Haeren-hoofdonderwijzer

Het is een gure winteravond in het jaar 1794. Een ijzige stormwind giert langs huizen en door de bomen en smakt de ineengedoken mensen op straat de ijskoude sneeuwvlokken in het gelaat. Bij het zwakke licht der kleine koperen tafellamp zit de eerwaarde Heer Pastoor A.Coomans te Eygelshoven bij de zware eikenhouten tafel. Strak staart hij voor zich: hij denkt aan de zwaarbeproefde tijd, waarin hij leeft, hij heeft gelezen van het ongewenst bezoek van slecht geklede en dito gevoede Franse soldaten in vele plaatsen onzer gewesten..

Lees meer
Pastoor Terlingen (Pater Jeroen)

Pastoor Terlingen (Pater Jeroen)

Pastoor Harry Terlingen, alias pater Jeroen, de koelpater, houwer Honoris Causa en ook wel de Don Camillo van Limburg genoemd, was een opmerkelijk en veelzijdig persoon, niet alleen vanwege zijn indrukwekkende gestalte. Hij werd te Utrecht geboren op 9 oktober 1917. Na zijn studie aan het seminarie te Utrecht trad hij in 1939, als pater Jeroen, in bij de orde der Fransiscanen minderbroeders te Leuven, waar hij op 29 juli 1945 de priesterwijding ontving. 

Lees meer
Het parochiedagboek van pastoor Stevens

Het parochiedagboek van pastoor Stevens

Pastoor Stevens was een trouwe supporter van de plaatselijke voetbalvereniging r.k. e.v.v. Laura. Zijn parochiedagboek wordt hier in drie delen voorgelezen door onze huidige pastoor Marc Heemels.

Lees meer