Weekmarkt deels open op Paaszaterdag
06-04-2020

2020 15 MarktIn verband met de coronacrisis is de gebruikelijke weekmarkt Eygelshoven met ingang van 14 maart 2020 tot nader order afgelast. Dat besluit heeft behoorlijke gevolgen voor iedereen, zowel voor consumenten, ondernemers als het algemeen marktbelang. Op basis van een zorgvuldige afweging, waarbij de volksgezondheid leidend is geweest, is besloten

om met ingang van 11 april aanstaande aan marktkooplieden in de branches AGF (aardappelen, groente en fruit), brood, poelier, vis en zuivel onder strikte voorwaarden de mogelijkheid te bieden bij toerbeurt op zaterdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur een standplaats in te nemen. Dit vindt plaats op het nabij de Veldhofstraat gelegen gedeelte van het marktterrein.

Voor nu zullen in totaal 5 standplaatsen worden ingenomen, met telkens 1 ondernemer uit de 5 genoemde branches. Binnen de branches zullen de standplaatsen bij toerbeurt worden ingenomen, kortom iedere week een andere samenstelling.

Een paar richtlijnen voor het bezoeken van de markt:

• Het is alleen mogelijk om eten te kopen en direct mee naar huis te nemen. Ter plekke opeten is niet toegestaan. Er zullen ook geen statafels of zitgelegenheden zijn.
• Neem 1,5 meter afstand en houd afstand als er een rij wachtenden is. Attendeer ook andere mensen hier op.
• Betaal zo veel mogelijk met de bank-/pinpas.
• Als je cash wenst te betalen, maak dan geen contact met de handen van de ondernemer.
• Neem je eigen boodschappentas mee.
• Was je handen net voor je naar de markt vertrekt en was opnieuw als je weer thuis komt.