WalktoSurVIEve
22-05-2023

Stichting GinkGo Parkstad organiseert op 10 en 11 juni het wandelevenement WalktoSurVIEve. Doel van het evenement, dat plaatsvindt in het Stadspark te Kerkrade, is geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Om in deze opzet te slagen roept de organisatie vriendengroepen, verenigingen, individuele lopers en kinderen op om massaal deel te nemen. Aanmelden kan via www.ginkgoparkstad.nl/teams/

Het tweedaags wandelevenement zal worden omlijst met onder meer optredens, amusement, demonstraties en braderieën. Ook deze activiteiten staan in het teken van het inzamelen van middelen om het onderzoek naar de bestrijding van kanker binnen de eigen regio te ondersteunen.

De WalktosurVIEve rust op drie pijlers – drie momenten met elk een thema. De openingsceremonie op zaterdag 12.00 uur staat symbool voor de ontmoeting tussen de eregasten en de deelnemers. Een moment van herkenning en erkenning, van hartelijkheid en open staan voor de ander.
Na het binnendragen van de GinkGo vlag door een groep sportieve lopers zal tweevoudig gouden olympiër van Tokyo onder toeziend oog van een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur het startschot verrichten.

De zaterdagavond staat in het teken van de kaarsenceremonie die in het teken staat van Stilte. Alle harten gaan open als duizenden lichtjes langs de route de wandelaars naar de finish leiden. Voor alle eregasten, deelnemers en de organisatie een moment om stil van te worden. Het stiltemoment wordt prachtig ingeleid door een samenspel van gesproken woord en muziek door twee lokale toppers.

Op de zondagochtend om 8.00 uur wordt het wandelen weer hervat, omringd met de nodige publieksactiviteiten. Rond de klok van 13.00 uur is het tijd voor de sluitingsceremonie. Daarbij zal tevens het opgehaalde bedrag bekend worden gemaakt en de cheque’s worden overhandigd aan de vertegenwoordigers van de bestemde doelen.

Onder het motto #walktosurVIEve en #BeleefKerkrade hoopt de stichting weer zoveel mogelijk mensen te mogen ontvangen en vooral zoveel mogelijk geld te kunnen inzamelen voor het goede doel. Schrijf je daarom nu in – als groep collega’s, vrienden, familie of in je uppie. Of je nu een uurtje loopt, op zaterdag langs duizenden lichtjes of zondag onder begeleiding van sfeervolle livemuziek. Alleen ben je nooit!
Kijk voor meer informatie op onze website: www.ginkgoparkstad.nl