Vutploeg Laura Hopel Combinatie
10-11-2022

Zonder vrijwilligers is er in ons land geen goede voedingsbodem voor de vele verenigingen. Dat geldt uiteraard ook voor onze Eygelshovense voetbaltrots, LHC. Dagelijks zijn er tientallen vrijwilligers in de weer op de voetbalaccommodatie aan de Anselderlaan. Een voorbeeld daarvan zijn de mannen van de Vutploeg. Iedere eerste donderdag van de maand komen zij bij elkaar om te klussen. Natuurlijk wordt er eerst even bijgepraat en koffiegedronken, maar daarna gaat de Vutploeg, die inmiddels 25 leden kent, aan de slag.

Om lid te kunnen worden van de Vut-ploeg moet je minimaal de AOW-leeftijd bereikt hebben en iets gemeen hebben met Laura Hopel Combinatie. Heeft u interesse? Ga dan op donderdag 1 december eens even een kijkje nemen.

Afgelopen week stond het ruimen van bladeren, die door de herfst nu in groten getale van de bomen vallen. Tot half elf wordt er flink doorgewerkt en klinkt het signaal om te verzamelen bij de bestuurskamer. Een supporter met een groot rood zwart voetbalhart zijn er poloshirts, met LHC-logo, geschonken aan alle leden van de Vutploeg, een mooi gebaar van waardering. (‘Dank je wel Roger’). Om iets voor deze supporter terug te doen, wordt de Vut-ploeg door fotografe Chantal op de gevoelige plaat vastgelegd. Daarna is er tijd voor een bakje leut. Voorzitter Armand Franssen heeft voor vlaai gezorgd en na een half uurtje gaat de ploeg weer aan de slag. Er wordt nog een uurtje door geklust, nog wat nagepraat en dan zit het er voor deze maand weer op. Maar als er tussendoor weer een klusje op de accommodatie is, staan ze natuurlijk allemaal weer klaar om de armen uit de mouwen te steken en de klus te klaren.

45 Vutploeg