Vrijwilligers gezocht wijkcentrum Laethof
25-09-2016

20160925VrijwilligerswerkHet wijkcentrum Laethof is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om met de bewoners boodschappen te doen bij de plaatselijke supermarkt. Dagen en tijden zijn in onderling overleg bespreekbaar. Heeft u geen ervaringen met dementerende ouderen? Dit hoeft geen belemmering te zijn, u wordt begeleid door gediplomeerd personeel. Het zijn geen grote boodschappen maar telkens voor één of twee maaltijden. Tevens is er in elke woongroep een boodschappen trolley beschikbaar

Ook vrijwilligers die het restaurant willen ondersteunen zijn welkom bij voorkeur op zaterdag en zondag van: 11.00 – 14.00 uur. Een beetje ervaring in bedienen/ klaar maken van kleine gerechten en hoe om te gaan met hygiëne heeft een pré, maar is geen vereiste. Wel wordt van u een net en verzorgd uiterlijk verwacht en u de gasten vriendelijk ontvangt. Er wordt gewerkt met kleine teams en samenwerken is wel een eigenschap die je moet bezitten om in deze functie tot je recht te komen.

Daarnaast wordt nog gezocht naar vrijwilligers die het Wijkpunt als gastvrouw/heer willen ondersteunen. Vind u het fijn om met mensen een praatje te maken, met hun te kijken naar hun vragen/problemen en samen te kijken naar mogelijkheden? Dan bent u degene die gezocht wordt. U hoeft niet van de hele sociale kaart op de hoogte te zijn maar een beetje de weg al kennen zou fijn zijn. Als er voldoende vrijwilligers hiervoor zijn, wordt gestart en krijgt u vooraf een korte scholing.

Als laatste is De Laethof op zoek naar vrijwilligers die de kleinschalige woongroepen willen ondersteunen met de diverse werkzaamheden. Daar kunt u uw talent benutten om de woongroepen nog huiselijker en gezelliger te maken. Dus bent u goed in gesprekjes voeren, koken, spelletjes doen, wandelen, handverzorging, muziekluisteren enz…. dan bent u van harte welkom.

Spreekt één van bovenstaande functies u aan of heeft u behoefte aan meer informatie schroom dan niet en maak een vrijblijvende afspraak met: Monique Cox, 045-7002000 of 06-22786567, mailen kan ook naar: moniquecox@mgzl.nl