Bus-problematiek Ons Kerkrade (vervolg 2)
29-09-2016

LOGOOnsKekradeVoortgang Openbaar Vervoer/ nieuwe Buslijnen:
WAARSCHIJNLIJK TÓCH BUSVERBINDING KERKRADE-WEST! 
BUSLIJN OVER VINK BLIJFT (tot middernacht!)!!

Op dinsdag 20 september heeft een delegatie van Ons Kerkrade, de gemeente Kerkrade (o.a. Wethouder Bok) en de Bewonersplatformen Noord en West een gesprek gehad met de Provincie en Arriva. Speerpunt was hierbij de verdere voortgang van het nieuwe Openbaar vervoer mn. in Kerkrade m.i.v. 11 december 2016 en dan mn. over de nieuwe (te verdwijnen) Buslijnen.

WEST zonder bus, dat was toch niet mogelijk! Na eerdere reclamatie bij de Provincie van Ons Kerkrade (méér dan 400 reacties op onze eerdere oproep!!), de gemeente en de Bewonersplatforms, gaf de OV-specialist van de Provincie en Arriva aan dat zij samen volgende week een nieuw voorstel aan de verantwoordelijke Deputé, de in Kerkrade geboren heer van der Broeck, zullen voorleggen. Hierin zal worden voorgesteld om de huidige buslijn vanuit Herzogenrath 1x per uur DOOR te laten rijden over WEST (tevens met een goede aansluiting op het Charlemagne-College!)!!!
Dit is dus momenteel nog een voorstel maar het begin is er en dus waarschijnlijk zeer goed nieuws voor West!!!

Vink zonder bus, dat kan toch helemaal niet! Al eerder had de Provincie en Arriva Ons Kerkrade toegezegd dat Lijn 29, weliswaar maar 1x per uur, tóch nog over de Vink zou blijven rijden. Echter dit maar in eerste instantie tot 19.00 uur. Hier hebben wij toentertijd meteen tegen gereclameerd! In het recente gesprek gaf de Provincie en Arriva aan dat de huidige lijn 29 toekomstig niet tot 19.00 uur maar tot middernacht over de Vink en Haanrade zullen rijden: Een heel pluspunt dus voor de Vink (en mn. Lückerheide) en Kerkrade!

En verder? Verder gaf de Provincie en Arriva in het gesprek aan de toekomstig te verdwijnen buslijn/en met oa. bestemming ‘Station Eygelshoven-Hopel/Mondo-Verde/van Cranenbroek/Waubach-Rimburg’ toch nog eens te heroverwegen om te bezien of daar nog mogelijkheden bestaan. Het verdwijnen van deze busverbindingen is Ons Kerkrade, de gemeente en Bewonersplatforms een grote doorn in het oog en wie weet zit ook hier nog rek in!? 

Al met al dus een zeer positief en constructief gesprek met hier en daar weer wat positieve vorderingen mbt de busdiensten in Kerkrade vanaf December!
Nu nog volgende week een grote kaars aansteken mbt het voorstel voor de busdienst in West !!!!!!

Ons Kerkrade zal u uiteraard ook hiervan weer op de hoogte houden!!