Volksdansen voor senioren
02-10-2016

1640volksdansenHoudt u van dansen en muziek? Vindt u het fijn om met een gezellige groep mensen samen gezond bezig te zijn? Dan zou internationaal volksdansen beslist iets voor u kunnen zijn. Dit vindt één keer per week plaats in de Ouderensoos van Socio Eygelshoven en wel op de dinsdagochtend van 09.45-10.30 uur en van 10.45-11,45 uur.

Deze activiteit bestaat uit een grote variatie aan dansen uit allerlei landen. De dansen worden in verschillende samenstellingen gedaan, met z’n tweeën, met z’n vieren, of in je eentje. In de pauze wordt een kopje koffie genuttigd, alles onder begeleiding van een vakkracht, met een maandelijkse contributie van 8 euro. Gezondheid en sociale contacten. Artsen zijn zeer te spreken over deze vorm van bewegen voor ouderen vanwege de verschillende bijdragen aan een goede gezondheid. Het is een van de sporten die tot op hoge leeftijd beoefend kan worden. Naast lichamelijke fitheid draagt deze sport ook bij aan een beter concentratievermogen en evenwicht; het geheugen wordt getraind, terwijl ook het sociale aspect – de gezellige contacten onderling – bevorderd wordt.

Aanmelden
Als het bovenstaande u aanspreekt bent u van harte welkom om op dinsdag eens een proefles bij te wonen en de sfeer te proeven. U kunt zich hiervoor opgeven bij Tilly van der Wal, Tel nummer 045 5351436 of 06 524 274 33.