Fado en flamenco op najaarsconcert met Martin Hurkens
02-10-2016

20160925MartinH“Dromen mag, en soms komen deze ook nog uit” is een gevleugelde uitspraak van Martin Hurkens uit Schinveld. Als werkloze bakker werd hij in 2010 winnaar van het populaire TV-programma Holland’s Got Talent. Meteen werd Martin enorm populair en bekend, niet alleen binnen onze landsgrenzen maar ook in veel Europese landen, China, Japan, Taiwan en New York. Dan kun je stellig zeggen dat dromen soms uitkomen!

Voor de harmonie van Eygelshoven was het een eer om Martin Hurkens al eens eerder te begeleiden. Dat was op 25 juni 2011, tijdens het openluchtconcert ‘Egelze in ’t Nuj’.
En nu gaat de harmonie met Martin Hurkens op herhaling tijdens het najaarsconcert op zondag 16 oktober aanstaande. Dit concert staat grotendeels in het teken van muziek en dans uit landen waar de voormalige gastarbeiders van de mijnen Laura en Julia vandaan kwamen. Martin Hurkens vertegenwoordigt met diverse Italiaanse liederen de mijnwerkers uit de laars van Europa. Trio Som Buscar brengt enkele Portugese fado’s ten gehore. Fado is het Portugese levenslied dat vroeger uitsluitend in armoedige kroegen werd gezongen maar is uitgegroeid tot een zeer gewaardeerde zangkunst. Naast zang kunt u tijdens dit concert ook genieten van de virtuositeit van het negenjarig Eygelshovens talent op Wiener harmonica, Chelsey Kraussen en flamencodansen van de Spaanse dansgroep Goyescas.
Het concert begint om 14.30 uur in het Socio Project. De zaal is open vanaf 14.00 uur. De toegang is gratis.