Bus-problematiek Ons Kerkrade ‘Het resultaat’
07-10-2016

LOGOOnsKekradeVanmiddag werd dan eindelijk de nieuwe Arriva-Dienstregeling bekend voor het Openbaar Vervoer per 11 december 2016! En alle bemoeienissen van Ons Kerkrade mbt “Op de Bres voor de Bus” waren niet voor niets! Na onze eerdere acties en gesprekken met de Provincie en Arriva, was vandaag dan D-Day: Wat zou er uit de bus komen voor West, waar de buslijn grotendeels was geschrapt in de toekomstige OV-plannen! 

Vandaag bleek definitief dat Buslijn 27 tóch over Kerkrade-West (oa. Kampstraat/Spekhofstraat) zal rijden. Zij het 1 keer per uur, maar toch: Beter dan helemaal niets!! Ook zal Buslijn 25 het rondje over de Gracht maken zodat dit nog redelijk bereikbaar blijft met het OV!! 
Dat was dus wederom een flinke opsteker, nadat eerder al bekend was dat Buslijn 29, die eerst niét maar achteraf tóch over de Vink (Lückerheide) zal blijven rijden, ook nog werd uitgebreid van eerst maar tot 19.00 uur, nu blijft rijden tot Middernacht!!
Alle acties, arbeid en gesprekken zijn dus niet voor niets geweest en wij bedanken ons als Ons Kerkrade dan ook van harte bij iedereen die op wat voor manier dan ook heeft bijgedragen aan deze verdienste! Alle mensen die op onze “Bus-oproepactie” in 1Kerkrade hebben gereageerd via mail, Facebook, telefoon of persoonlijk, de Provincie voor onze uitnodiging tot gesprek, de gemeente (oa. wethouder Bok) en de Wijkplatforms van West en Noord, allen dank voor hun inbreng!
Al onze aanbevelingen zijn niet overgenomen (zoals de weggestreepte busverbindingen naar Station-Eygelshoven-Hopel, Mondo-Verde/van Cranenbroek, Waubach, Rimburg en méér diensten over West!) dus er is nog werk aan de winkel, maar het begin is er!!! 

Nieuwe busroutes Kerkrade