SKC Eygelshoven haalt WK naar Socio
03-07-2024

Op de clubavond gaan we in gesprek met Jolanda en Marco Baur, twee van de drijvende krachten van onze plaatselijke Schaarbaan kegelclub, gevestigd in het Socio. We blikken even terug op het wereldkampioenschap in het Duitse Herne en kijken vooral vooruit naar het wereldkampioenschap van komend jaar, u raadt het al, in het Socio in Eygelshoven.

Jolanda:
“Vanaf maandag 13 mei tot en met zaterdag 18 mei werd in de oude mijnwerkersstad Herne, Nordrhein Westfalen, in de buurt van Bochum het wereldkampioenschap gehouden. Er waren heel wat deelnemers, maar de grootste groep, was toch afkomstig van onze vereniging.

Ons herenteam behaalde een zeer verdienstelijke tweede plek en met de titel ‘vice meister’ vertrokken Marco Baur, Bas Slangen, Mitchell Rosenboom en Jesse Hanssen huiswaarts. Over Jesse Hanssen nog even dit, Wim. In de klasse individueel, schopte hij het tot de halve finale en daarin werd hij op het nippertje uitgeschakeld. Mitchell Roosenboom haalde het tot de kwartfinale.”

Marco:
“Ik moet je toch even onderbreken Jolanda, want je vergeet te vertellen, dat jij voor de eerste keer in je ‘kegelcarrière’ bij een persoonlijke wedstrijd in de finale stond en daarin helaas net de medailles miste, maar wel een mooie vierde plek behaalde.

Jolanda gaat verder:
“Vanuit Herne vertrokken we naar Wolfsburg, inmiddels door het EK een echte ‘Oranjestad’. Daar werd gegooid op drie verschillende soorten banen en daarom kreeg het de naam ‘Driebanentoernooi. De constructie van deze driebanen verschilt, waardoor het moeilijker wordt om de bal je wil op te leggen. Zo zijn de banen langer en breder. Op twee banen hadden we nog nooit gespeeld, maar de resultaten waren niet slecht. Zelf stond ik aan het eind van het toernooi op de vierde plaats.”

Marco over het Wereld Kampioenschap in het Socio:
“Zoals al eerder aan de lezers van de Anselbode werd toevertrouwd stonden wij hoog op de lijst om het wereldkampioenschap toegewezen te krijgen. Toevallig kregen we vanmorgen met de post de bevestiging. Dus het is nu officieel dat in het Socio te Eygelshoven van dinsdag 6 augustus tot en met zaterdag 10 augustus het officiële WK Schaarbaan Kegelen wordt gehouden. Een tegenvaller is dat de Braziliaanse ploeg zich heeft moeten afmelden vanwege het noodweer en de aanhoudende regenbuien. Juist in die streek is het Schaarbaan-Kegelen een populaire sport. Ik hoop oprecht Wim, dat er ook een groot aantal toeschouwers naar het Socio komen. Het wordt tijd dat het kegelen bevrijd wordt van het image van ‘kroegsport’. Dat is het al lang niet meer en kijk bij darten is het toch ook gelukt, niet?
Bijkomende hindernis is dat er in de competitie, maar vooral bij de buitenlandse toernooien, heel wat afgereisd moet worden en dat loopt met de huidige prijzen aardig op. We gaan nog op bezoek bij RTV Parkstad en Beleef Kerkrade, om nog meer toeschouwers naar het Socio te krijgen vanaf dinsdag 6 tot en met zaterdag 10 augustus 2024. Bij ons, SKC Eygelshoven, liggen de trainingsschema’s klaar en gaan we er nog een schepje bovenop doen nu we voor eigen publiek gaan spelen.”

De Anselbode hoopt op een ‘volle bak’ voor SKC Eygelshoven en wenst, Team Nederland , maar ook alle vrijwilligers een succesvol WK !