Schuttersbroederschap zoekt nieuwe leden
24-08-2022

Sint SebastianusDe Schuttersbroederschap St. Sebastianus is al meer dan drie eeuwen actief in Eygelshoven. Het vieren van het patroonfeest, de bronk en het koningsvogelschieten zijn de jaarlijkse activiteiten die al eeuwen worden gekoesterd. Tradities en gebruiken worden doorgeven en als nodig soms aangepast aan de nieuwe tijd.

De afgelopen jaren hebben diverse nieuwe en vooral jongere leden zich aangemeld voor de oudste vereniging van ons dorp. Oudere leden verheugen zich altijd de tradities, gebruiken en vooral prachtige verhalen verder te aan de nieuwe schuttersbroeders. Nieuwe leden bevestigen steeds weer dat het lidmaatschap van deze vereniging een unieke en vooral ook leuke ervaring is. De onderlinge omgang met diverse generaties, de omgang met reglementen maar vooral de humor die ook achter serieuze zaken schuilgaan, worden als bijzonder ervaren.
Weleens het lidmaatschap van de Schuttersbroederschap St. Sebastianus overwogen? Iets waar je meer over zou willen weten? Neem dan contact met ons op bijvoorbeeld bij het aanstaande koningsvogelschieten, wij vertellen het graag. Of stuur een e-mail naar jvdcamp@hotmail.com.