Nieuwe uitbaters Kegelhal Socio
24-08-2022

Annie EggenZonder enige twijfel is kegelen de grote hobby van Annie Eggen en Hein Braeken. Dat blijkt nu wel weer, want nu het er op lijkt dat er binnenkort geen beheerder meer is voor de ‘Kegelhal Socio’, beginnen zij op 1 september aan een nieuw avontuur, als uitbaters van de kegelhal, waar zij al jarenlang hun hobby uitoefenen.

Hein Braeken:

“Zo rond 2009 runden we met 11 vrijwilligers de Kegelhal Socio, die toen op naam stond van de kegelbond Nieuwe Mijnstreek. Het ging een tijdje goed, maar uiteindelijk was er nog maar een viertal over, waaronder Annie en ik. De Coronatijd maakte het er ook niet beter op en uiteindelijk kwam er een nieuwe beheerder. Dat duurde ook niet lang en aan het begin van de zomer gaf hij aan, dat hij op 1 september ging stoppen. De stichting van het Socio meldde zich en vroegen aan Annie en mij of wij geen interesse hadden, want anders werd het moeilijk om de hal open te houden.

Annie Eggen:

“Wij hebben er met z’n tweeën goed over moeten nadenken en hebben er heel wat uurtjes over gesproken. Tenslotte zijn we ook niet meer de jongsten, maar goed, een plan B was er niet en dat betekende dus geen kegelhal meer. Tja, en dat zou ons alle twee toch wel aan het hart gaan. Aan deze kegelhal bewaren Hein, ik en heel wat anderen, vele mooie herinneringen. Inmiddels zijn we ingeschreven in de Kamer van Koophandel en zijn de nodige vergunningen aangevraagd.”

Er zijn maar liefst tien Kegelverenigingen die actief zijn in ‘Kegelhal Socio’. Dat zijn vier verenigingen, waar de leden recreatief kegelen. Een Duitse kegelclub uit Baesweiler, voor gehandicapten en maar liefst vijf verenigingen, die competitie spelen. Ook is er nog een kaartclub, die om de week een kaartje legt. Leuk is, dat terwijl de heren aan kaarten zijn, de partners een potje kegelen.

Hein Braeken:
“We hebben dit jaar, met de Worldcup al een geweldig evenement gehad. We gaan proberen om met regelmaat zo’n wedstrijd naar Eygelshoven te halen.”

Annie Eggen:
“Het lijkt ons leuk om mensen met de kegelsport kennis te laten maken. Ze kunnen dan onder begeleiding van Hein of mij kegelen met natuurlijk een hapje en een drankje. Wie interesse heeft kan zich bij mij melden. Bel me even voor een afspraak op 06-31070887. Natuurlijk verheugen wij ons op nieuwkomers, maar zeker ook op de bezoekers, die al jaren bij ons komen en die altijd wel een handje meehelpen.”

De redactie van de Anselbode wensen Annie en Hein een mooie, gezellige en sportieve tijd toe in de ‘Kegelhal Socio’.