Ger Gilissen na 22 jaar schutterskoning
09-09-2022

Koningsvogelschieten4Na meer dan 2 jaar mocht er eindelijk weer op de schuttersweide aan de Rimburgerweg geschoten worden. Koning Jeroen Kleikers wilde natuurlijk zijn koningstitel verdedigen, maar er waren elf kapers op de kust. Een daarvan was Ger Gillissen, inmiddels een van de oudgedienden van de schuttersbroederschap. 22 Jaar lid en nooit de vogel afgeschoten of gewonnen bij het kavelen zoals vaker voorkomt.
Koning Jeroen had een kanjer van een ‘vogel’ klaargehangen. Een moeilijk te verteren stuk hout, waar menige loden kogel in bleef hangen, net als de rest van het hout.

Het werd later en later op de dag, spaanders vlogen iedereen om de oren, maar de vogel was niet tot vliegen bereid en bleef zitten (hangen) waar die was. Maar uiteindelijk moest hij het gevecht staken en viel naar beneden. Gelukkig juichte op dat moment maar een persoon. Het was Ger Gillissen, die het geluk aan zijn zijde had en de vogel de baas was geworden. Voor het eerst in 22 jaar is Ger koning. Wat een ontlading, wat een emotie, wat een gunnen van het neerhalen door al zijn mede schutters. Velen stonden op de schietweide met tranen in de ogen. Uiteraard bij zijn gezin en andere familieleden die om het hardst liepen om Ger te feliciteren. Saillant detail van het koningsvogelschieten 2022. Negen van de 24 leden van de schuttersbroederschap tipten vooraf in een interne stemming Ger als mogelijke nieuwe koning. Ger, van harte proficiat, het is je van harte gegund.