Schuldhulpmaatje nu ook in Eygelshoven
10-06-2019

1924 FHMlogoSHM logoStapels rekeningen, regelmatig roodstaan, een financiële dip…herkenbaar?

U raakt ongewild in de financiële problemen. Het kan iedereen overkomen, bijvoorbeeld een gezin met een laag inkomen, mensen die gaan scheiden of hun baan verliezen. Dit alles kan allemaal leiden tot financiële uitdagingen en schulden. Ook veel inwoners van Kerkrade en dus ook Eygelshoven hebben moeite met hun administratie of hebben schulden. Zo hebben zij ook vragen over geldzaken.

Maar waar kun je die vragen stellen en hoe vind je de weg in de maatschappelijke financiële jungle. Natuurlijk is het vragen om hulp hierbij ook niet zo eenvoudig. 

Heeft u ook moeite met uw financiële administratie of heeft u schulden, dan kunt u voor hulp terecht bij Schuldhulpmaatje Kerkrade.

De deskundige vrijwilligers van SchuldHulpMaatje Kerkrade staan klaar om u de weg te wijzen. Zij zijn geen onderdeel van het bureaucratisch systeem, maar bieden praktische ondersteuning en hebben een luisterend oor. 

Bij hen kunt u met vragen over schulden, administratieve ondersteuning terecht. 

De vrijwilligers van Schuldhulpmaatje Kerkrade helpen u graag bij het ordenen en plannen van uw thuisadministratie. De vrijwilliger kan samen met u kijken of er nog financiële regelingen zijn waar u gebruik van kunt maken en helpt u bij het aanvragen van deze voorzieningen, zoals huurtoeslag, individuele inkomenstoeslag, etc.

Als u schulden heeft, wordt u geholpen bij het zoeken naar oplossingen. 

Moet u een professioneel traject van schuldhulpverlening volgen, dan kan een maatje aan uw zijde juist prettig zijn. U staat er dan niet alleen voor. Zij zitten er op dat moment niet als financieel deskundige, maar bieden u een luisterend oor en geven u een extra steuntje in de rug. 

 

Heeft u aan het einde van uw geld ook altijd een stukje maand over?Neem dan contact met ons op. U kunt bellen naar schuldhulpmaatje Kerkrade, telefoon 0638757602 of mail naar info@shmparkstad.nl. Er wordt dan met u een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. Dat vindt dan plaats in Eygelshoven, in het Socio, dus in uw eigen buurt.

SchuldHulpMaatje is door heel Kerkrade aanwezig, ook bij u in de buurt! Zowel op spreekuren (dinsdagmorgen van 09.00 uur tot 12.00 uur in het Socio) als op afspraak bent u welkom. Onze dienstverlening is gratis. Wilt u ons team als vrijwilliger komen versterken. Kijk dan op onze website: www.shmparktstad.nl.