Kinderen van Eygelshoven maken muziek!!!
10-06-2019

1924 klinkend perspecteifDonderdag 20 juni is een belangrijke dag voor zo’n 30 leerlingen van de groepen 5 van basisschool De Veldhof en de 21 leerlingen van de Blazersklas. Maar ook voor 16 peuters en kleuters die tweewekelijks muziek maken bij de harmonie en 6 kinderen die wekelijks bij de harmonie les hebben op blokfluit en klarinet. Het zijn gezamenlijk ruim 70 leerlingen van BS De Veldhof die dan op het podium staan in het Socio. 

De aanleiding daarvoor is de presentatie van het muzieklesprogramma ‘Klinkend Perspectief’ door de leerlingen van de groepen 5. In dit schooljaar hebben zij geleerd welke blaas- en slaginstrumenten in een harmonie worden gebruikt; tijdens demonstraties door leden van Harmonie St.-Caecilia hebben de kinderen zelfs alle instrumenten mogen uitproberen. Op 20 juni willen zij de ouders laten horen wat zij allemaal hebben geleerd en gaan zij samen met de harmoniemuziek maken.
Blazersklas – toekomst voor de harmonie
In april is de harmonie in samenwerking met de muziekschool Kerkrade en de basisschool gestart met de zogeheten Blazersklas. Maar liefst 21 leerlingen hebben zich aangemeld om in 12 weken te leren spelen op een klarinet, saxofoon, trompet of trombone. En wat nog fijner is: zij hebben geleerd om sámen muziek te maken. Dit is een opmerkelijke prestatie in die korte periode en dat willen zij u graag laten horen.

Het programma begint om 19.00 uur in de grote zaal van het Socio en duurt ongeveer één uur. De toegang is gratis.