Opendag Natuurbegraafplaats
30-05-2019

20170917Natuurbegraaf 1 4De natuurbegraafplaats Eygelshof in Eygelshoven is nu zo’n anderhalf jaar in gebruik. Veel mensen weten de weg al te vinden naar Eygelshof. Er zijn meer dan 60 mensen begraven in deze anderhalf jaar, maar ook ruim 250 plaatsen gereserveerd. Jaarlijks houdt de natuurbegraafplaats een drukbezochte open dag. Dit jaar vindt deze plaats op zondag 2 juni van 11 tot 16 uur.

Er is onder andere een informatiemarkt rondom de groene uitvaart, meerdere rondleidingen over de natuurbegraafplaats en lezingen over oa. het regelen van een eigen uitvaart en rouw en afscheid.

Op deze open dag zijn er dit jaar een aantal hele interessante nieuwigheden op uitvaartgebied te zien. Zo staat er een prachtige retro uitvaartmotor, waarbij de plek van de zijspan is omgebouwd om daar een kist of mand op te leggen. Zo kan iemand helemaal in stijl naar zijn of haar uitvaart gereden worden. Verder zijn er gewolvilte waden en urnen te zien, die tegelijkertijd stevig en ook heel zacht zijn en zo een heel mooi alternatief vormen voor een kunststof urn of een reguliere houten kist. Ook kan