Open dagen Eygelshoven door de eeuwen heen
01-10-2019

Open dagen zaterdag 5 en zondag 6 oktober.

 

1940 Heemkunde

Open dagen zaterdag 5 en zondag 6 oktober.Tijdens de open dagen organiseert de stichting “Eygelshoven door de eeuwen heen “ een tentoonstelling met als thema  “75 jaar bevrijding van Eygelshoven”.Ook wordt er een overzicht van Eygelshoven tijdens de oorlogsjaren gegeven.Er is een unieke verzameling van foto’s en materialen tentoongesteld. Verder kunt u nog enkele verhalen en anekdotes lezen welke inwoners tijdens de bevrijding  hebben meegemaakt.

In het leslokaal van het mijnproject worden enkele filmpjes vertoond die te maken hebben met de bevrijding van Eygelshoven en omstreken. Tevens zijn er een aantal prachtige maquettes met voorstellingen over de 2de W.O. te bezichtigen, gemaakt door Joël Eydems.

In een deel van de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan “eten in oorlogstijd “, d.m.v. affiches, foto’s en originele documenten. Bovendien is er een kleine proeverij van gerechtjes gemaakt volgens recepten uit de oorlogstijd.

Op de binnenplaats van de Laethof  is een stand waar onze dames van de boekenbeurs o.a. een verzameling oorlogsboeken en romans tentoonstellen. Verder kunt u er nog verschillende oorlogsmaterialen bekijken, zoals enkele legervoertuigen en motoren uit de  2de W.O.

De leden van de Heemkundevereniging hebben alles uit de kast gehaald om er een bijzondere en aparte tentoonstelling van te maken . De moeite waard om even binnen te lopen. Laat u verrassen!

De openingstijden zijn op zaterdag 5 oktober en zondag 6 oktober van 11.00 u. tot 16.00 u. Locatie is de Laethof Putstraat 17 in Eygelshoven.