50 jaar activiteiten in Kerkrade-Noord
08-10-2019

1941 kerkradeNrdStralend weer, blije gezichten, het lijkt wel een ouderwets schoolreisje, alleen de deelnemers zijn een stuk ouder.. Welke mensen vertrokken op donderdag 19 september met de trein? Het ging om mensen die wekelijks deelnemen aan activiteiten georganiseerd door de Vrijwilligers van Kerkrade-Noord en Impuls. In de Oudersoos van  het Socioproject nemen zij deel aan Yoga, Taichi, biljarten, bodyworkout,dans, knutselen, porselein schilderen, tekenen en schilderen, koken, fietsen en gym.

De gemeente Kerkrade ondersteunt de activiteiten van Kerkrade Noord financieel en is daardoor betrokken bij de organisatie van Kerkrade Noord. Wethouder Leo Jongen zwaaide dan ook zelf op het station van Kerkrade de eerste groep deelnemers uit, die op weg waren naar Simpelveld.

Zo vierde  een groep van 130 mensen hun 50-jarig bestaansfeest, met een treinreis langs de spoorlijn van het ZLSM. In vier groepen werden activiteiten georganiseerd, o.a. met een bezoek aan het museum ‘De Schat van Simpelveld’. Voor de treinreis naar Schin op Geul, door het prachtige Limburgse landschap, werd de ‘Schienenbus’ gebruikt. Een prachtige trein uit lang vervlogen tijden. Voor de inwendige mens werd prima gezorgd. In de restauratie van station Simpelveld en station Eys werd er lekkere koffie met vlaai geserveerd en na afloop van de dag werd er nog een gezellig avondmaaltijd voor alle gasten geserveerd.  Een aantal gasten werd verrast door een toevallig binnenkomende pianist. Zijn spel verhoogde de feestvreugde volop. Prachtige dag!