Ongekende hoosbui treft Eygelshoven
06-07-2021

27 WateroverlastDinsdagavond 29 juni werd Eygelshoven getroffen door een regenbui, zoals we die in de geschiedenis maar zelden hebben meegemaakt. In mum van tijd kwam een kolkende watermassa de straten af. Alles wat loszat werd meegesleurd. Straten in de kom van Eygelshoven vulden zich heel snel met regenwater. En wat veel erger was: kelders liepen onder. Zelfs winkels, woonkamers en garages kwamen deels onder water te staan.

Op de tv en via andere media was te zien hoe zwaar woonhuizen en winkels getroffen zijn. Een ramp voltrok zich voor diverse gezinnen, maar ook voor de middenstanders, en dat zo vlak na de coronaperiode.
Al gauw kwam hulp van brandweerkorpsen uit de hele regio op gang en zette de gemeente Kerkrade veel mensen en materiaal in. Hartverwarmend om te zien was de betrokkenheid van buren, familie en vrienden die de gedupeerden hulp kwamen bieden. Met man en macht werd gepoetst en gedweild, tot zelfs dagen na de helse regenbui.
Wellicht een overbodige suggestie om in de komende periode de getroffen winkeliers niet te vergeten. Blijf kopen, blijf bestellen, blijf steunen.
De aanleg van de nieuwe rotonde op de kruising Rimburgerweg – Waubacherweg loopt door deze natuurramp veel vertraging op (zie pagina 4). Na afronding van de hele reconstructie van de Waubacherweg, Rimburgerweg en Gravenweg zal op de rotonde een kunstwerk worden geplaatst dat verwijst naar diverse facetten van het ‘koelleëve’ van Eygelshoven. Lees hierover op pagina 7.