Oefenwedstrijd LHC – Roda JC
06-07-2021

20210701 LHC Roda 02Op donderdagavond, 1 juli om 19.30 uur, speelde het eerste elftal van LHC een oefenwedstrijd tegen het eerste elftal van Roda Jc. Er kwamen ongeveer 300 toeschouwers op de wedstrijd af en zij zagen in het eerste deel van de wedstrijd een mooi duel.

Na een half uur was een van de LHC-verdedigers genoodzaakt om aan de noodrem te trekken en legde scheidsrechter Hensgens de bal op de stip. Routinier Niek Vossenbelt stuurde de Eygelshovense goalie de verkeerde kant op en schoot de bal hard tegen het net en bracht de bezoekers daarmee op voorsprong.

De voetbaltrots van Eygelshoven liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en kwam kort daarna weer op gelijke hoogte. Bij een mooi opgezette counter lukte het Tom Wellens om uit een moeilijke positie de bal bij Kevin Senden te krijgen, die tekende voor de gelijkmaker.

In de tweede helft verscheen Roda Jc met een bijna compleet nieuw elftal op het veld en door doelpunten van Niek Vossenbelt, Jimmy Vijgen (2) en Patrick Pfl√ºcke (2) werd uiteindelijk de eindstand bepaald op 1-7.