Festival des Arts Rimburg
28-06-2021

FdesArts WimDe organisatie van het Festival des Arts is sinds januari in de weer geweest met het op poten zetten van de 23ste editie van het jaarlijks evenement. Al die maanden niet wetende of het festival wel of niet doorgang zij kunnen vinden.

U weet ongetwijfeld waarom. Ja, corona dus. Afgelopen week gaf de gemeente Landgraag na die spannende tijd uiteindelijk groen licht: ’t geet durch!

Het Festival des Arts kan al jaren rekenen op vele positieve reacties van deelnemers, inwoners van Rimburg en bezoekers. En dat het festival leeft, moge duidelijk worden uit het feit dat vanaf het moment van verstrekken van de vergunning er nog veel inschrijvingen via de website zijn binnengekomen.
Kunstenaars uit Nederland, België en Duitsland zullen hun schilderijen, keramiek, glaskunst, paper-Art, viltkunst en meer weer tentoonstellen en te koop aanbieden in de dorpskern. De bewoners van de authentieke boerderijen van Rimburg zetten de poorten weer wijd open. Op diverse plaatsen brengen o.a. Pyure & Friends, Strijkensemble “Cordato”, en het Mozart Ensemble, hun muziek ten gehore. En op het terras van het Gemeenschapshuis dr Eck ‘zal het uiteraard weer goed toeven zijn onder het genot van een hapje en een drankje, én onder muzikale omlijsting van “Draaitanic”.

Het Festival start om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De toegang is gratis! Wat anders is dan voorgaande jaren: Let op elkaar en neem de anderhalve meter in acht.