Nieuw Podium voor Eygelshovense gemeenschap in ‘het Socio’
16-10-2016

1642podiumVoor evenementen in het Socio-Project maakt menig verenging/organisatie gebruik van de gymzaal, die dan wordt omgetoverd tot een groot evenementenpodium. Hierbij werd dan meestal een verhoogd ‘onderpodium’ in elkaar gezet van o.a. oude gymbanken, houten planken, touw en schroeven. Hoe nostalgisch ook, dit is echter niet meer van deze tijd en voldoet niet meer aan de huidige veiligheidsnormen.

Hierop hebben een aantal verenigingen (met name die gebruik maken van het Socio-podium), onder ‘aanvoering’ van de Sport- en Cultuurstichting Eygelshoven (eigenaar Socio-Project), de stoute schoenen aangetrokken en bij een paar fondsen om een financiële bijdrage gevraagd: De aanschaf van een geheel nieuw podium (60m2, incl. trap en toebehoor) bedraagt toch maar enkele duizenden euro’s. Voor aanvang van het concert van de harmonie met onder andere Martin Hurkens, werd het nieuwe podium gepresenteerd en in gebruik genomen. Socio-directeur Noud Krasovec memoreerde, namens het bestuur van de stichting, aan dit heugelijke feit middels een vlammende toespraak. Eygelshoven mag zich nu gelukkig prijzen met het Socio-Project met een schitterende bühne. Een nieuw en veilig podium in het Socio is een feit!

Dank voor de financiële bijdrages
Het Rabobank Coöperatiefonds, de Stichting Raiffeisen en stichting Laurafonds Eygelshoven zagen deze metamorfose wel zitten, blijkens hun financiële bijdrages gaven hierop een flinke financiële bijdrage in de aanschafkosten. Noud Krasovec betuigde, mede namens de Eygelshovense gemeenschap zijn dank hiervoor. Het Socio-Project en de verenigingen lieten zich ook niet onbetuigd, zo deed de Sport- en Cultuurstichting Eygelshoven ook een mooie duit in het zakje waardoor de financiering compleet was en het nieuwe podium kon worden aangeschaft bij GTF Franzen in Bocholtz.