Harm en Lyndsey op de tandem
16-10-2016

1642tandemHarmHet is alweer drie maanden geleden dat Lyndsey Habets, Jongeren- Buurtwerker Impuls, voor de laatste keer met Jan Meens op de tandem stapte om Eygelshoven te verkennen. Afgelopen week was het letterlijk ‘drie maal is scheepsrecht’ toen Eygelshovens raadslid Harm Jacobs op de fiets stapte. Immers, twee keer eerder werd het ritje door het Eygelshovense afgeblazen in verband met blessures van zowel Harm als Lyndsey. Een bijzonder ’tandemritje’ vond plaats in het oud-mijnwerkersdorp aan de Ansel..

Lindsey: “Gestart bij de fraaie Kirkberg heeft Harm mij door ‘zijn Egelze’ geloodst. De pure liefde voor zijn dorp spat er vanaf bij deze voorzitter van de plaatselijke harmonie. Het spreekt voor zich dat het Kerkraads raadslid telkens weer zijn beste beentje voor zet voor Eygelshoven.”

Oog voor de jeugd

Harm Jacobs is vastbesloten om het imago van de harmonie op te frissen door de jeugd te interesseren voor de muziek, wat Lyndsey natuurlijk aanspreekt als jongerenwerker.

Lyndsey: “Harm nam mij in Eygelshoven naar de plekjes waar hij als jonge koter zijn jeugdjaren heeft doorgebracht. Dat dit niet op de Bossen was, was mij snel duidelijk omdat hij geen aanstalte nam om de ‘beruchte’ Marialaan op te fietsen.”

Bijzonder

“Ons toertje eindigde op het industrieterrein Julia, waar een Amerikaanse gedenkplaat van de Tweede Wereldoorlog staat. Heel bijzonder omdat Harm contact heeft gemaakt met de familie van de Amerikaanse soldaat die hier in Eygelshoven is gesneuveld.; aldus Lyndsey.

Een bijzonder en sportief ritje door het Eygelshoven van Harm Jacobs die helaas zijn belofte niet kon inwisselen om de Marialaan op te fietsen. Wellicht is hier ook zijn nieuwe managersfunctie van krokettenfabriek Mora debet aan. (RW)