Muziekopleiding Harmonie
06-09-2023

Harmonie St.-Caecilia steekt al ruim zes jaar heel veel energie in het aantrekken en opleiden van jonge kinderen. Uiteraard doet de harmonie dat om nieuwe leden aan te werven. Maar ook omdat de vereniging weet hoe belangrijk het maken van muziek is voor de -sociale, emotionele en cognitieve- ontwikkeling van kinderen.
Kinderen vanaf twee à drie jaar kunnen wekelijks al samen een half uurtje ‘muziek maken’ met elkaar. Als ze zes, zeven jaar zijn, kunnen ze proberen om een echt instrument te bespelen. Vervolgens gaan ze naar de muziekschool, en na wat lessen spelen ze elke zaterdag in het orkest van de CaeciliaKIDZ.
Op dit moment heeft harmonie St.-Caecilia zo’n dertig kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 14 jaar. Zes van die kinderen spelen inmiddels ook al mee het het ‘grote harmonie-orkest’.

De harmonie is intussen na 15 jaar ook toe aan nieuwe uniformen voor de muzikanten.
Dat dit alles veel geld kost, zal je niet vreemd in de oren klinken. Gelukkig kan de harmonie daarvoor altijd een beroep doen op de inwoners van Eygelshoven en op sympathisanten van de vereniging. Vanaf 4 september start de Clubsupportactie van de Rabobank weer. Dat is zo’n moment om weer een beroep op jou te doen. Het kost je geen geld, alleen even de moeite om je stem uit te brengen via de website www.rabobank.nl/leden/clubsupport.

Ben je lid van Rabobank? Dan kun je vanaf 4 september stemmen via de Rabo app. Ga naar het overzicht van deelnemende clubs, selecteer je drie favorieten verenigingen en stemmen maar! Stem in ieder geval vóór 26 september.
Ben je nog geen lid? Word dan lid! Ook dat kost niet veel moeite.
Leuk als je ook meedoet! Op www.rabobank.nl/leden/clubsupport lees je wat het inhoudt én kun je je meteen aanmelden. Lid worden kan heel eenvoudig via de Rabo app of via de website. Lid worden is gratis en het mooie is: daarna mag je meteen stemmen op de harmonie.