Roy Frings nieuwe koning
06-09-2023

Roy Frings (44) is de nieuwe koning van Schuttersbroederschap Sint Sebastianus in Eygelshoven. Hij volgt daarmee Ger Gelissen op. Roy Frings schoot op zondag 27 augustus de vogel af tijdens een drukbezocht koningsvogelschieten op de schietweide aan de Rimburgerweg. Dertien schutters streden daar in verschillende rondes om de schutterseer. De vogel, traditiegetrouw gemaakt uit een deel van een boomstam, bleek tijdens het spel een stuk minder taai dan verwacht. De schutters vuurden dit jaar aanmerkelijk minder kogels af op de zachte vogel waar op sommige momenten de stukken werkelijk vanaf vlogen.

De finale ronde was voor Roy nog opmerkelijk spannend. Tijdens het schieten haperde zijn wapen. Schuttersbroeder en oud-koning Paul Schobben, die naast hem stond, bood hem aan met zijn wapen de strijd voort te zetten, hetgeen ook volgens de oude statuten is toegestaan. Roy schoot even later met Pauls wapen de vogel af.

De dolblije schutterskoning werd gefeliciteerd, ingehuldigd als nieuwe koning en daarna onder begeleiding van de harmonie naar het schutterslokaal en de Laethof gebracht. Daar werd hij door loco-burgemeester John Roland en pastoor Marc Heemels toegesproken en daar werd het glas op hem geheven. Roy Frings heeft drie kinderen: Tuur, Tjeu en Isabelle.

Op de foto: Roy Frings met zijn kinderen (van links naar rechts) Tuur, Isabelle en Tjeu