Mijmeringen over Kerstmis in onze parochie.
26-11-2020

20161208WbeStJanAnselbpdeDe advent is begonnen! Een waardevolle tijd op weg naar Heiligavond, dit zo geliefde feest. Op Kerstavond is het elk jaar weer zeer druk! Drie Missen. Normaal gesproken komen de zanglijsters, jokojo en het gemengd kerkelijk zangkoor zingen. Op die avond komen meer dan 1000 mensen, van de allerjongsten tot de zeer ouden, naar onze kerk. Hoe moet dat nu dit jaar? Ik weet het nog niet! Ik weet echt niet hoe je terug moet van een Mis met 400 mensen naar een Mis met 30 mensen.

Duidelijk is dat alles anders zal zijn. Om echt beslissingen te nemen, moeten we wachten op de volgende besluiten van onze regering. Met vrij grote zekerheid kan gezegd worden dat de Missen van 17 uur en 19 uur niet door kunnen gaan. Dat zijn Missen waar misschien wel 400 tot 450 mensen per Mis komen…

Dan is er de Nachtmis. Laten we afwachten. Is er live muziek? Ook de tijdstippen van de Missen kunnen veranderen. We gaan in ieder geval proberen een mooie wandeling langs kerststallen uit te zetten, waarschijnlijk op de zondagmiddag na kerstmis. 

Kortom: wordt vervolgd!