Louise van Wamel in het zonnetje
16-09-2018

1838 ruilwinkelIk draag het woord over aan..

In deze rubriek droeg Hans Emmerink, aan de vooravond van de zeer warme en droge zomer, het woord over aan Louise van Wamel.  De Landgraafse Louise is reeds tweeënhalf jaar aangesloten bij Ruilwinkel Eygelshoven en heeft met haar ruime werkervaring en positieve instelling een vaste plek bij de Ruilwinkel bemachtigd en voelt zich in Eygelshoven als ‘een vis in het water’.

Louise van Wamel is weduwe en telt 58 lentes, moeder van een 35-jarige zoon en koestert haar twee kleinzonen en één kleindochter. Louise was van 1977-2014 werkzaam bij het ABP en is hierdoor administratief bijzonder goed onderlegd. In 2012 werd bij haar borstkanker geconstateerd waardoor diverse behandelingen bittere noodzaak werden. Gelukkig hadden deze behandelingen het gewenste resultaat met als enige smet dat ze in 2014 bij haar werkgever boventallig werd verklaard. Haar gezondheidstoestand liet toe dat zij reeds zeer spoedig in het Waubachse Heereveld vrijwilligerswerk ging verrichten wat helaas snel bleek een te zware, fysieke belasting te zijn. Louise ging niet bij de pakken neerzitten en vond een plekje op vrijwillige basis bij de ‘Huiskamer’ buurtvereniging Terwaerderveldje, waar een zogenaamde ‘bureninloop’ op iedere donderdag plaatsvindt en binnenkort de bekende ‘Burendag’. Werkzaamheden die fysiek te behapstukken zijn voor haar. Sterker nog, met fysieke beperkingen vond zij ook nog eens een plekje bij de Ruilwinkel in Eygelshoven waar zij haar ruime werkervaring in praktijk kan brengen. De gevolgen van de chemobehandelingen leverden helaas vele beperkingen op, doch ondanks de hieraan gekoppelde fysieke beperkingen en aan haar positieve instelling, maken Louise tot een gewaardeerde kracht binnen de Ruilwinkel Eygelshoven. Louise: “Het feit dat ik al enkele jaren ‘kankervrij’ ben, maakt het allemaal alleen maar mooier.”

Vrijwilligerswerk

Louise roemt het goede ‘spaarsysteem’ bij de Ruilwinkel en richt haar vizier met name, in deze ‘wegwerpmaatschappij’, zoals ze dit noemt, op de inname van (kinder)kleding en vindt de innameafdeling bij de Ruilwinkel het leukste werk. Louise: “Ondanks de drie weken vakantie, hakte de zomer er behoorlijk in. Wat een hitte in de Ruilwinkel, bepaald niet de koelste plek zonder airco. Het was de collegiale sfeer die ‘ons’ er doorheen heeft gesleept.” Natuurlijk is voor Louise, naast fijne collega’s, het sociale contact met de klanten een perfecte drijfveer om haar werk naar behoren te verrichten: “Dankbaar werk, wat ik nieuwe collega’s alleen maar kan aanbevelen, je staat weer in de maatschappij.”

‘Ik draag het woord over aan’

Bij de inmiddels 955 leden tellende Ruilwinkel Eygelshoven, draagt Louise het woord over aan collega Lia Pluijmen. Deze goedlachse vrouw staat in oktober in de spotlights.