Fraai bospad van en naar kapel Op de Bossen
16-09-2018

1838 pad BossenHet Bewonersplatform Kerkrade-Noord timmert de laatste jaren behoorlijk aan ‘het pad’. Onlangs werd het bospad van de Clemensstraat (op de Bossen) bij het kapelletje door de gemeente Kerkrade geasfalteerd. In nauwe samenwerking met het BIB (Bewoners Initiatief Bossen), met onder andere de heren Frank Weelen en Hub Bergsma, werden op 6 september de laatste werkzaamheden door de gemeente afgerond. Geplaveid en wel is de route van de bosrand Wimmersstraat naar het kapelletje -en visa versa-  nu ook voor minder valide mensen uitstekend begaanbaar.

Frank Weelen, voorzitter BIB: “Onze buurtvereniging is hiermee bijzonder verguld met dank aan het één-tweetje tussen het Bewonersplatform en de gemeente Kerkrade. Het ziet er prima uit!”.

Bewonersplatform

Reeds sinds 2014 is het Bewonersplatform actief in haar commissie ‘Bospaden’ met als doel verbetering en ‘upgrading’ van de bossen met haar aangrenzende gebieden. Zo werd het ‘Ommetje’ gerealiseerd, een korte wandeling (ca. half uur) in en om Eygelshoven. Hierbij werden ook banken geplaatst voor de wandelaars niet alleen om te rusten maar ook om te genieten van de natuur. Alles in nauwe samenwerking met de gemeente, IKL en Radar. Het project Loosbos/Bergbos zijn in volle ontwikkeling als onderdeel van het het complete traject. Louk van de Camp, voorzitter Bewonersplatform: “Het is een lange weg die het Bewonersplatform heeft moeten ‘bewandelen’ om tot resultaat te komen, waarvan nu één recentelijk afgerond is. Hierbij speelt de intensieve samenwerking met het BIB een belangrijke rol; zij vullen de commissie ‘Bospaden’ aan en nemen bovendien zitting, als afvaardiging, deel aan de bijeenkomsten van ons Platform.”

Gestructureerd

Het Bewonersplatform anno 2018 gaat bijzonder gestructureerd te werk als ‘intermediair’ tussen bewoners en gemeente Kerkrade. Onlangs werd nog de helpende hand geboden aan de werkgroep standbeeld ‘d’r Vóttekletsjer (van Laurastraat Leefstraat), plaatsing restafvalcontainer aan de Churchillaan, verbetering toegankelijkheid hoofdingang kerkhof en des te meer. Louk tenslotte: “we stropen met zijn allen de mouwen weer op na deze hete zomer binnen een platform met talloze expertises hierbinnen en er is nog genoeg werk aan de winkel. U gaat nog van ons horen.”.