Koningsdag 27 april Eygelshoven
19-04-2021

1813 logo Oranjecomite NieuwOp dinsdag 27 april a.s. vieren we de verjaardag van Koning Willem-Alexander. Normaal gesproken een dag die garant staat voor flink wat bruisende evenementen en gezelligheid in Eygelshoven. Helaas is ook Koningsdag in 2021 anders door Corona. Dit wil niet zeggen dat we in Eygelshoven geen feestvieren op deze dag!!
Sterker nog, in Eygelshoven wordt dit jaar zelfs een echte Koningsnacht gevierd met een online pubquiz en muziek. Op Koningsdag zelf kunnen kinderen op zoek naar de juiste code van de kluis, waarin de verdwenen kroon van de koning ligt. 

Koningsdag 2021
Het mysterie van de kroon

Bij de jaarlijkse poetsbeurt van de kroonjuwelen heeft de hofhouding ontdekt dat de Koningskroon ontbreekt. De misdaadverslaggever van de Anselbode, John R. Stegeman is op onderzoek uitgegaan.
Hij heeft inmiddels de kluis in Eygels-
hoven gevonden. Echter de juiste code is niet bekend. Wel zijn er inmiddels diverse aanwijzingen bekend waarmee dit raadsel ontrafelt kan worden.
Middels een leuke, avontuurlijke speurtocht kunnen kinderen deze aanwijzingen vinden en hopelijk de kroon terug vinden. Deelname
aan de speurtocht kan in je eigen “gezinsbubbel” vanaf Koningsdag (27 april a.s.) t/m zondag 9 mei. Voor meer informatie en aanmelding kijk op de facebookpagina van het Oranje Comité Eygelshoven of stuur een mail naar verdwenenkroon@hotmail.com.

Landelijk programma Koningsdag

Het Oranje Comité Eygelshoven is lid van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen. In navolging van die bond roept het Oranje Comité iedereen in Eygelshoven op om Koningsdag vlag en wimpel uit te steken. Voor de jarige koning en voor elkaar. Dat kan vanaf 6.23 uur wanneer de zon is opgegaan.
Om 10.00 uur zal in diverse plaatsen in het land het Wilhelmus gespeeld worden door de beiaardiers. Iedereen thuis wordt opgeroepen in de voordeur, op het balkon of in de tuin het volkslied mee te zingen. Landelijk wordt koningsdag afgesloten met een Nationale Toost om 16.30uur.

In het speciale televisieprogramma ‘MAX Koningsdag’, dat tussen 16.15 en 17.50 uur wordt uitgezonden vanuit Paleis Soestdijk, wordt uitgebreid teruggekeken naar het Koninklijk bezoek aan Eindhoven. Hoogtepunt van deze uitzending is de eerder vermelde Nationale Toost om 16.30 uur op de verjaardag van Zijne Majesteit en op de gezondheid van iedereen.

Het Oranje Comité Eygelshoven wenst iedereen alvast een fijne Koningsdag en hopelijk kunnen we Koningsdag 2022 weer SAMEN vieren!!