Judokay Nikanshite
16-12-2022

Op het industrieterrein achter de Wolfsweg is in een van de voormalige fabriekshallen Judokay Nikanshite gevestigd. Het is een bloeiende judovereniging met veel leden in alle leeftijden en veel gekwalificeerde trainers. Een vereniging die het welzijn van de judoka’s hoog in het vaandel heeft, zowel op sportief als sociaal vlak.

Na een bewogen en roerige periode door corona heeft Judokay Nikanshite in het voorjaar van 2022 de ‘judo-draad’ weer goed kunnen oppakken. Van tijdelijk niet kunnen judoën op de mat naar vlogs maken zodat de leden thuis aan hun conditie konden werken, toen naar buiten judo bij LHC tot de draad in de dojo (de zaal waarin judo wordt beoefend) weer oppakken, zij het met restricties.

Het is niet elke vereniging gelukt om tijdens en na corona het ledenbestand op peil te houden. Judokay Nikanshite vormt daarop een gelukkige uitzondering. De jeugdgroepen springen qua aantal bijna uit hun voegen. Ook het lerarenkader is vlak na het verdwijnen van de coronaregels uitgebreid met in totaal 4 rijks erkend gediplomeerde judoleraren. Hiermee kan de Eygelshovense vereniging continuïteit en kwalitatief goede judolessen garanderen.
Voor ieder wat wils, of je nu puur recreatief wilt judoën, voor een hogere band of dan-graad wilt trainen of de eerste stappen naar de judocompetitie wilt maken, het kan allemaal bij Judokay Nikanshite.

Samenwerken met andere partijen staat hoog in het vaandel van de judovereniging. Zo zijn er structurele banden met basisschool De Veldhof, voetbalvereniging LHC en judo-verenigingen in Kerkrade en Limburg. Ook organiseert Judokay Nikanshite samen met nog 3 Limburgse verenigingen uit Maastricht, Echt en Doenrade een interne jeugdcompetitie voor beginnende wedstrijdjudoka’s. Deze competitie werkt voor de beginnende judoka’s drempelverlagend voor deelname aan de regionale en provinciale competities. Om het niveau van de judoka’s te verhogen streeft Judokay Nikanshite voor het judoseizoen 2022/23 na om regelmatig gezamenlijke trainingen met andere judoclubs te organiseren, aansluiting te vinden bij de regionale en provinciale competitie en enkele judodoka’s te begeleiden naar een hogere dangraad.

Maar primair doel van Judokay Nikanshite is en blijft om de leden plezier laten te beleven in het uitoefenen van de judosport. De dojo van Judokay Nikanshite ligt aan de Wijngaardsberg 30 (meteen achter het spoor aan de Wolfsweg naar rechts). Voor meer info zie www.nikanshite.nl , bel 0643364441/0611519533 of mail info@nikanshite.nl