Jubileum Grote Kerk met Italiaans Buffet
04-05-2022

Sint Janstraat op zondag 26 juni omgetoverd tot één lange gedekte tafel

2022 Grote Kerklogo

100-jarig jubileum Grote Kerk gevierd met luxe Italiaans buffet
Het wordt zondag 26 juni groot feest in en rondom de Johannes de Doperkerk van Eygelshoven. De parochie viert die dag het 100-jarig bestaan van de Grote Kerk aan de Portbeemden. Dat gebeurt met een pontificale mis. Daarna wordt het feest voortgezet in de Sint Janstraat, waar één lange tafel wordt gedekt voor een groots opgezet luxe Italiaans Feestbuffet. Iedereen kan daaraan tegen betaling deelnemen.

Voordat het openlucht-feest begint is er om 10.30 uur een pontificale hoogmis in het 100 jaar oude kerkgebouw. Parochianen en verenigingen zijn van harte uitgenodigd om de eucharistieviering bij te wonen. Die zal feestelijk worden opgeluisterd door de koren en door de harmonie. Pastoor Marc Heemels draagt de mis op. Andere celebranten zijn de in Eygelshoven geboren en opgegroeide aartsbisschop Bert van Megen en dr. Hans Tercic. Pastoor Heemels heeft ook bisschop Harrie Smeets van Roermond uitgenodigd, in de hoop dat zijn gezondheid het dan toelaat de mis mede op te dragen.
Italiaans feestbuffet

Na de viering gaat het feest buiten door; eerst met een kop koffie voor iedereen die dat wil en daarna vanaf 12.30 uur met het luxe Italiaans buffet. Dan is de naast de kerk gelegen Sint Janstraat omgetoverd tot één lange mooi gedekte tafel waaraan maximaal vierhonderd mensen kunnen aanzitten. Wie in de voorverkoop een entreebewijs* koopt, neemt dan midden op straat deel aan het luxe Italiaans feestbuffet. De vlaggen zullen wapperen, een ensemble zingt en speelt Italiaanse muziek, er is drank, er zijn kinderspelen en uiteindelijk zullen ook de laatste prijzen en de hoofdprijs van de langlopende loterij worden getrokken: een weekendreis naar Rome voor twee personen.

ENTREEKAARTEN VANAF NU TE KOOP

Koop vanaf nu entreekaarten en verzeker u van een plaats aan het luxe Italiaans feestbuffet in de Sint Janstraat. Kaarten kosten 19,95 euro per persoon. Kinderen tot 6 jaar zijn gratis. Voor kinderen tussen 6-12 jaar betaalt u 12,50 per persoon. Deelnemers aan het buffet krijgen een polsbandje. U kunt de entreebewijzen vanaf nu kopen bij de bekende voorverkoopadressen: Benly, Chocolaterie Bruns, Bistro Socio, LHC-kantine en 1131 Optiek & Lifestyle.
Het feest gaat ook door bij onverhoopt slecht weer, al zal dan uitgeweken worden naar het Socio Project.

 

*Het buffet zal bestaan uit minestrone- en courgettesoep, tomaat/mozzarella-salade, lasagnes, olijven en brood, kruidenboter en snoeptomaatjes, drie soorten pastasalades en vleeswarenschotels. De buffetten worden verzorgd door de Eygelshovense slagers Vanthoor en Jongen en door Bistro Socio. Drankpenningen zijn ter plekke verkrijgbaar en kosten 1,90 euro per stuk.

Volg alle nieuws over 100 jaar Grote Kerk ook op www.parochie-eygelshoven.nl of op de facebookgroep 100 jaar Grote Kerk