Impuls help ouderen met belastingformulier
05-02-2018

1806 impuls belastingen

Het BelastingTeam van Impuls helpt u ook dit jaar weer bij het invullen van uw belastingaangifte. Deze hulp wordt verleend vanuit de diverse wijkpunten van Impuls in de gemeente Kerkrade. Voor Eygelshoven is dit de bibliotheek in het Socio, maar u kunt uiteraard ook op één van de andere locaties terecht. Voor veel mensen is het doen van aangifte een echte ramp. De ‘blauwe envelop’ valt in de bus en u wordt uitgenodigd om digitaal aangifte te doen. Volgens de Belastingdienst is het slechts een fluitje van een cent, want zij hebben alles al ingevuld en u hoeft deze gegevens alleen nog maar even te controleren en dan een eenvoudige klik op de knop en uw aangifte is verzonden. Maar is dat wel zo ?. Veel mensen en vooral ouderen hebben geen computer of voelen zich niet vaardig genoeg om de aangifte digitaal te doen. Wat nu?

Het belastingteam van Impuls biedt u dan de helpende hand en staat klaar om samen met u het Belastingformulier in te vullen. Staat in de ‘blauwe brief’ dat je geen aangifte hoeft te doen, zou het toch wel eens kunnen zijn dat het toch loont om aangifte te doen. De Belastingdienst heeft namelijk veel gegevens van u, maar ze weet niet alles. Heb je bijvoorbeeld veel zorgkosten gemaakt in 2017 dan zou het best mogelijk kunnen zijn dat je geld terug kunt krijgen. Ook dan kan het BelastingTeam van Impuls je helpen.

Je moet wel aan een paar voorwaarden voldoen. Je komt voor deze gratis hulp in aanmerking als:

· je 55 jaar of ouder bent;

· in Kerkrade woont;

· je een maximum bruto verzamelinkomen hebt tot maximaal 20.000 euro voor alleenstaanden of tot 25.000 euro voor gehuwden en fiscaalpartners;

· je spaartegoeden niet hoger zijn dan 25.000 euro voor alleenstaanden of tot 50.000 euro voor gehuwden en fiscaalpartners

Wil je een afspraak maken?

Dit kan telefonisch op het nummer (06)47842404 in de periode van 20 februari tot en met 15 maart 2018 op dinsdag-, woensdag- en donderdagochtend tussen 09.00 uur en 12.00 uur.