Ruilwinkel: Gerda Degen
29-01-2018

1805 ruilwinkelIk draag het woord over aan.. In deze maandelijkse rubriek droeg Peter Engels, vorige keer (en vorig jaar), het woord over aan Gerda Degen. Gerda is nagenoeg vanaf het begin betrokken bij de Ruilwinkel Eygelshoven als vrijwilligster.

Gerda Degen werd 58 jaar geleden geboren in het Gelderse Driel en verkaste in 2010 naar de Eygelshovense Wimmersstraat, waar zij tot op de dag van heden samenwoont met Maurice Stroeks en haar boomerhondje ‘Snowy’.

Alvorens zij haar intrede in Eygelshoven deed was zij in haar geboorteomgeving werkzaam als naaister en dierenverzorgster met vele hobby’s. Daar kwam een abrupt einde aan toen zij voor haar werk werd afgekeurd als gevolg van een mislukte niertransplantatie. Wat restte waren haar vele hobby’s en drive om niet stil te zitten. In 2010 verhuisde zij, ‘per taxi’ naar Eygelshoven en trof de liefde van haar leven. De vele hobby’s, zoals breien (voor kindertehuizen in Roemenië), het maken (plakken) van allerlei wenskaarten, puzzelen en bakken, kon zij in haar nieuwe omgeving volledig exploiteren. In 2014 was het Math van Loo die haar interesse wekte om als vrijwilligster bij de Ruilwinkel te komen werken. Nou, ‘dat was kaasje’ voor Gerda en is sindsdien een vaste kracht bij Ruilwinkel Eygelshoven. Ook de mantelzorg die zij voor haar zieke schoonmoeder in de Hamboskliniek recentelijk verricht, bracht daar geen verandering in. Een ijverige, goedlachse Gerda voelt zich als een vis in het water bij Ruilwinkel en toont trots haar, aldaar uitgestalde, zelfgemaakte wenskaarten.

Vrijwilligerswerk

Precies zoals alle vorige ‘spotlights’ aangaven, geldt voor Gerda degen hetzelfde: De sociale contacten, het onder de mensen zijn, is de drijfveer om dit vrijwilligerswerk te doen, binnen een zeer aangename collegiale sfeer waarbij het kopje koffie natuurlijk niet ontbreekt, wat vaker dan eens ‘gezet wordt’ door deze energieke Gelderse. Gerda: “Ik kan het vrijwilligerswerk aan een ieder die daar tijd en de mogelijkheid voorheeft, aanbevelen. Bovendien kunnen we nog altijd vrijwilligers gebruiken onder het motto: Vele handen, maken licht werk.”

‘Ik draag het woord over aan’

Het aantal leden van Ruilwinkel is inmiddels gestegen naar 869.