Twaalf winnende ‘metere’ voor optocht
05-02-2018

Optochtcomité Eygelshoven bijzonder verguld met haar dorpsgenoten

logo optochtcomiteAfgelopen zaterdag vond in Bistro Socio de prijstrekking plaats van de actie ‘metere make’ van het optochtcomité Eygelshoven. Een actie opgezet nadat vorig jaar reeds bleek dat de gemeente Kerkrade de ‘subsidiekraan’ jaarlijks meer dicht draait. Reden voor het comité om ‘de broek maar zelf op te houden’.

Met succes; de Eygelshovense bevolking omarmde samen met de middenstand dit initiatief waardoor ‘d’r Tsóg’ ook dit jaar weer gewaarborgd is. Trots en dankbaar werd de trekking verricht voor de twaalf winnende bonnen door het nieuwe bestuurslid van het Optochtcomité Andy Limpens (foto).

Nadat Dré Obstater om persoonlijke redenen, na bijna 40 jaar, het comité heeft verlaten, was Andy bereid om deze rol in te vullen. Het optochtcomité is Dré Obstater dankbaar voor al die jaren dat hij met veel plichtsbesef, mede het gezicht van het huidige optochtcomité heeft bepaald.

Andy, 32 lentes jong en zoon van penningmeester Ed Limpens, heeft het carnavalsbloed in zijn aderen zitten; vader was ooit prins, moeder Paula was vertegenwoordigd in het befaamde Burgerlustballet alsmede zijn zus Steffie. Last but not least is zijn opa, Sjef Wierts, een waar icoon binnen de KV Burgerlust. Andy: “De optocht is ook voor mij één van de hoogtepunten, zoals velen, van de Vasteoavend in Egelze’. Mooie kans dus om hier aan mee te helpen.”.

Trekking

Zaterdag werden na de trekking de prijswinnaars gebeld, zij kunnen hun prijs vanaf dinsdag 6 februari bij de respectievelijke winkelier/middenstander gaan afhalen, het liefst vóór donderdag 8 februari in verband met de aanstaande carnavalsdrukte.

De winnaars ‘metere make’

Nimik speciale waardebon Mevr. Peeters

Dave Dikken Gratis APK John Senden

Posthoorn Dinerbon Joep Jacobs

Kunt Jod 1 meter bier Sjon Vroomen

Nagelzaakjes Pot ‘scrub’ Angele Fortuin

Jumbo Gratis boodschappentas Kiek Merx-Ernst

Jumbo Gratis boodschappentas Yvonne Savelberg

Slagerij Jongen 1 meter braadworst Yvette Rautert

Chocolaterie Bruns Chocolade verrassing mevr. Degens-Lonussen

Benly Koffiezetapparaat Wim Frings

Bakkerij Thuis Luxe vlaai dhr./mevr. Engelen