Huwelijkspaar Slootbeek-Dogfferhoff
21-09-2020
40 SlootbeekPetra Dassen-Housen, burgemeester van Kerkrade heeft vandaag persoonlijke felicitaties overgebracht aan het 65-jarige huwelijkspaar Slootbeek- Dogfferhoff
Gorus (85) leerde Alida (86) in  de zomer van 1953 kennen in Oegstgeest, een plaats tussen Leiden en Sassenheim. Vanwege de grote afstand van Nuth naar Oegstgeest was er geregeld correspondentie via brieven. Met feestdagen reisde Gorus naar Alida. Op 7 april 1955 zijn ze in Nuth voor de wet getrouwd. Op 17 september 1955 werd hun liefde gezegend door kapelaan Janssen in Noordwijkerhout. De eerste maanden woonden het jonge echtpaar in Nuth bij de ouders van Gorus. Daarna kregen ze een kleine woning in Schinnen. Alida had in die tijd veel last van heimwee. Dit was voor haar een moeilijke periode, maar met de komst van hun eerste kindje werd het gemis naar Oestgeest steeds minder. Daarna kreeg het echtpaar nog 3 kinderen, zeven kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. 
Gorus zijn passie is altijd het kweken en verkopen van bloemen geweest. Vanaf zijn twaalfjarige leeftijd had hij een stuk grond waar hij bloemen deed kweken om deze vervolgens te verkopen. Het ondernemen zat hem al heel jong in zijn bloed. Toen hij ging trouwen en een gezin ging stichten is hij als mijnwerker op Staatsmijn Emma gaan werken. Hier heeft hij tot de sluiting van de mijnen gewerkt. Samen gingen ze een bloemenwinkel in het centrum van Geleen starten. Voor Alida een hele uitdaging omdat ze ineens alles over bloemen, planten en bloem binden moest leren.  Na 5 jaar een bloemen winkel in Geleen, zagen ze een winkelpand in Heerlen met een stuk grond waar ze een bloemenkast op konden bouwen. De bloemenzaak in Geleen ging weg en ze gingen zich richten op de bloemenzaak en bloemenkast in Heerlen. Samen met de kinderen hebben ze 25 jaar hard gewerkt tot aan hun welverdiende pensioen. Tot op de dag van vandaag hebben ze nog altijd een passie voor bloemen en met name voor orchideeën. In hun hele woning zie je orchideeën die met veel liefde worden verzorgd. Een heel leven in het teken van bloemen met als mooiste bloem dit 65 jarig huwelijksfeest.