Hulp bij schulden
22-07-2020


KredietbankHet hebben van schulden is een groeiend probleem voor veel mensen. Inmiddels heeft 1 op de 5 huishoudens in Nederland risicovolle schulden. Vanwege de coronacrisis, is het ontstaan van financiële problemen vergroot. Uit de praktijk blijkt helaas dat veel burgers de weg naar schuldhulpverlening niet weten te vinden.

Indien u financiële problemen dreigt te krijgen of zelfs al schulden heeft, kan de gemeente Kerkrade in samenwerking met Kredietbank Limburg u helpen. Wacht niet te lang, maar maak gebruik van de schuldhulpverlening. Wacht ook niet tot uw schulden torenhoog zijn opgelopen. Maar vraag in een zo vroeg mogelijk stadium om hulp.

Wethouder Huub Wiermans (Sociale zaken) vindt het belangrijk dat inwoners van Kerkrade weten dat ze geholpen kunnen worden als ze schulden hebben. “We verspreiden daarom deze week een nieuwe folder van de Kredietbank Limburg huis-aan-huis in heel Kerkrade. Maak gebruik van deze informatie en zoek hulp als het nodig is.” Schuldhulpverlening is gratis en mag door iedereen gebruikt worden. 

Ook als u zelf geen schulden heeft, kunt u misschien iemand in uw omgeving helpen de weg naar schuldhulpverlening te vinden. Meer informatie is terug te vinden op: www.kredietbanklimburg.nl/Diensten/schuldhulpverlening

Lees ook: http://136.144.217.113/~anselbode/administrator/index.php?option=com_content&task=article.edit&id=586