Zomerkampen Scouting
14-07-2020

2029 scoutingEen bijzonder Scoutingseizoen nadert zijn einde. Scouting staat voor SAMEN: Samen spelen, samen avonturen beleven en samen uitdagingen zoeken. Helaas werd dit SAMEN afgelopen voorjaar ruw verstoord. 

Maar, nood breekt wet en de stafleden van Scouting Eygelshoven bedachten op creatieve manier nieuwe ideeën om het spel van scouting te kunnen blijven spelen en toch met de leden samen te kunnen zijn. 

Wat waren de scouts opgelucht toen ze vanaf medio mei weer fysiek samen hun activiteiten konden oppakken. Uiteraard met de nodige maatregelen, maar dat heeft de staf en de leden niet belemmerd in het uitvoeren van leuke programma’s. 

Scouting Eygelshoven gaat het seizoen traditioneel afsluiten met een zomerkamp. Dat zal dit jaar op een bijzondere wijze plaatsvinden; de scouts trekken namelijk niet met hun tenten naar een kampeerterrein. Ze gaan evenmin met een grote groep gezellig om een kampvuur zitten. Nee, dit jaar zullen alle leeftijdsgroepen hun zomeractiviteiten afzonderlijk van elkaar ondernemen.

De bevers (jongens en meisjes van 4 tot 7 jaar) hebben het afgelopen weekend (11 en 12 juli) hun zomerkamp al beleefd. Op zaterdag zijn ze op ontdekkingstocht rondom Eygelshoven geweest. De zondag stond in het teken van de Aqualympics; allemaal spellen rondom het thema water.

De welpen (jongens en meisjes van 7 tot 10 jaar) zijn net als de Bevers op ontdekkingstocht geweest en ook zij hebben deelgenomen aan de Aqualympics. Zij hebben op zondag 12 juli gestreden om de titel “Beste Robinson van Scouting Eygelshoven”. In deze wedstrijd hebben zij een aantal proeven gedaan die bekend zijn van het tv-programma “ Expeditie Robinson”.

De Scouts (jongens en meisjes  van 10 tot 14 jaar) gaan van 16 t/m 19 augustus op tentenkamp achter het Scoutinggebouw. Niet in één grote groepstent maar ieder in zijn eigen tentje! 

Ook de Explorers (jongens en meisjes van 14 tot 18 jaar) hebben Eygelshoven als uitvalsbasis gekozen. Van hieruit zullen zij diverse activiteiten en uitstapjes ondernemen.

Kortom, voor alle Scouts wordt het een zomervakantie met aangepaste, maar leuke activiteiten. In het weekend van 28 en 29 augustus start Scouting Eygelshoven het nieuwe seizoen met de reguliere wekelijkse bijeenkomsten.

Heb jij zin om samen met scouts avonturen en plezier te beleven? Of wil jij met een enthousiast stafteam leuke en spannende activiteiten voor de jeugd organiseren? Kom dan snel een kijkje nemen!! Voor informatie, zie de facebookpagina van Scouting Eygelshoven of stuur een mailtje naar 

info@scoutingeygelshoven.com.