Harmonie viert jubileum met ‘Wiesenfest’ en Proms Concert
08-05-2017

1719 WiesenfestOnze harmonie uir Eygelshoven Sint Caecilia viert haar 125-jarig bestaansfeest op grootse wijze. Een speciale kinder-concertavond, een Indoor-wiesenfest, een proms concert van de eigen harmonie en een plechtige eucharistieviering in de parochiekerk met aansluitend frühshoppen. Eygelshoven viert in het derde weekeinde van mei op grootste en verrassende wijze het 125-jarig bestaansfeest van haar eigen Harmonie Sint Caecilia.

Wiesenfest
Origineel hoogtepunt van de ‘vierdaagse’ is het indoor-Wiesenfest op vrijdagavond 19 mei in het met duizenden blauw-witte ballonnen versierde Socio Project. Want waarom geen Oktoberfeest in mei? Schnaps-mädel zullen rondlopen in de ‘Beierse feesttent’, er is bier in halve liter- en éénliterglazen. En buiten staan eettenten die de hele avond toepasselijk eten serveren. En dat allemaal tijdens een concert van de succesvolle formatie Wir sind Spitze, afgewisseld door muziek van de tweemansformatie Gipfelpower en het trio Volle Pulle. Wie in Dirndl of Lederhose verschijnt kan rekenen op een gratis consumptiebon. Het concert begint om 19 uur en de entrée bedraagt 12,50 euro (dat is inclusief één gratis eetbon). Een avond, speciaal voor feestnummers!

Proms Concert
Daags daarna, zaterdag 20 mei, ademt hetzelfde Socio Project de sfeer van een concertzaal als daar om 19 uur het Egelzer Proms Concert van start gaat. De eigen harmonie verrast daar de bezoekers met een unieke en sfeervolle mix van popmuziek en bekende klassieke werken. De jubilerende harmonie speelt nationale en internationale grote hits, begeleid door Coverband Solid. De harmonie rekent weer op het trouwe Eygelshovense publiek en hopelijk ook veel oud-leden voor wie dit 125-jarig jubileum een mooie gelegenheid is om de banden nog eens aan te halen. Na afloop van het concert nemen de Crombacher muzikanten het muzikale stokje over met hun repertoire van blaasmuziek in Boheemse en Moravische stijl, Bigbandmuziek, ‘Stimmungsmusik’ en Limburgse medley’s. Het Proms concert begint om 19 uur en de entrée bedraagt 5 euro.

De voorverkoopadressen zijn Benly, Bistro Socio, Chocolaterie Bruns en Sigarenmagazijn Eygelshoven.

Eucharistieviering
Voor Harmonie Sint Caecilia Eygelshoven wordt het een korte nacht, want op zondag 21 mei om 11 uur luisteren de muzikanten de mis op in de grote parochiekerk waarna iedereen welkom is in het Socio Project voor koffie, een broodje en een stukje vla, gevolgd door Frühshoppen.

Kids in Music

De festiviteiten gaan overigens al op donderdagavond 18 mei van start als in het Socio Project kinderen van de twee Eygelshovense basisscholen in het middelpunt staan van Kids in Music. Peuters en kleuters, klarinetleerlingen en leerlingen van de groepen 5 laten die avond vanaf 18.30 uur aan hun ouders, familieleden en bekenden zien en vooral horen wat ze de afgelopen maanden op muziekgebied geleerd hebben. Iedereen die de jeugd een warm hart toedraagt is op die gratis toegankelijke voorstelling van harte welkom.

Meer informatie over het jubileum is terug te vinden op www.harmonieeygelshoven.nl. Via deze pagina kunnen ook plaatsen gereserveerd worden voor het wiesenfest.