‘Flappenactie’ steun in de rug  voor optochtcomité
17-02-2020

logo optochtcomiteAfgelopen vrijdag (Valentijnsdag) vond tijdens het matig bezochte ‘Flappentine Festival’ in de Tin Star Saloon de trekking plaats van de flappenactie van het plaatselijke optochtcomité. Voordat het zover was vond de generale repetitie plaats van jeugdkoor ‘de Zanglijsters’ voor hun optreden en CD-presentatie bij de jeugdprinsproclamatie van KV Burgerlust. Hierna verrichtte Ray Dera, onder toeziend oog van het comité, de trekking. De vele aan de man/vrouw gebrachte flappen ervaart het optochtcomité als een hartverwarmende steun in de rug bij de organisatie en behoud van het stukje carnavalscultuur wat optocht heet.

De belronde bij de trekking verliep vlotjes, nagenoeg iedere winnaar was bereikbaar en leverde de volgende winnende nummers op: Fantasiavlaai van Wido Thuis nr. 3577; bierkaart van café Kunt Jod nr. 4445; kilo bonbons van chocolaterie Bruns nr. 4340; dinerbon (50,- euro) Posthoorn nr. 4650; dinerbon (50,- euro) Bistro Socio nr. 3726 en  de DAB+ digitale radio van Benly nr. 3588. De respectievelijke winnaars zijn aldus telefonisch ingelicht en kunnen hun beloning deze week verzilveren.
De optocht op zondag 23 februari
De optocht start om 14.11 uur vanaf het Mgr. Nolensplein/Clemenstraat en vervolgt zijn route op weg naar de narrentempel van de Burgerlust via Bongartstraat, Terheidenstraat, Tripsstraat, Kerkraderstraat, Veldhofstraat, Torenstraat, Terbruggen, Laurastraat, Kommerveldlaan, Anselderlaan, Op den Dries, Laurastraat, waarna de ontbinding plaats vindt op het Marktplein.
Wist u dat..?
.. Maar liefst 1.000 personen ‘meetrekken’ met de optocht? ..Maar liefst 21 wagens te aanschouwen zijn? .. Dat het optochtcomité hierop trots is? ..Dat prins Bram I en Jeugdprins Yarno I van KV Burgerlust de optocht afsluiten? ..Dat Choco I van LHC voor de wagen van LHC’er Bram I rijdt? ..Dat LHC met maar liefst 326 (volgens laatste opgave) deelneemt? .. Dat Eygelshoven weer eens laat zien waar een klein dorp, groot in kan zijn? ..Dat er ook weer opnames gemaakt worden van de optocht?
Het optochtcomité hoopt u te mogen begroeten langs de route en spreekt de wens uit ‘Vasteloavend same’ (RW)