Egelse Sjoenkelt bij afsluitine Carnaval
17-02-2020

1810 Egelse sjoenkelt 1Sinds enkele jaren starten de festiviteiten op de laatste dag van carnaval in Eygelshoven met de ludieke activiteit ‘Klonevange’. Twee Klonevängere rijden vanaf 15.11 uur door het dorp om kinderen op te halen en in stoet naar het Horecaplein te brengen. In de vier cafés aan dat plein worden spelletjes georganiseerd, waarmee een leuke verrassing te verdienen is. Daarnaast is die middag in Café Kunt Jód de inmiddels bekende ‘Appelsapzietsoeng’ en in Café d’r Toeëre is Tieëkezinge.  En op de terrassen van de cafés wordt intussen voor de jeugd een knallend party gehouden.

Overigens, alle kinderen krijgen bij het instappen in de Klonevänger een speciaal voor dit gebeuren gemaakte orde!

Route 1: Klonevänger van Jód Jemiesjd Egelse
Start 15.11 uur Treinstation Nieuwenhagerweg met haltes bij  bushalte markt, hoek St. Hubertusstraat/Grote Stegel, hoek Mirbachstraat/ Manzardstraat en de laatste halte op de hoek van de Terheidenstraat/Tripstraat. Vanaf daar trekken naar de laatste halte aan het grasveld Anselderlaan/Veldhofstraat waar we de wagen van de Burgerlust treffen.

Route 2: Klonevänger van de Burgerlust
Start 15.11 uur loods Burgerlust Kanariestraat met haltes bij rollerskatebaan Wackersstraat, hoek Wackersstraat /Schouffertsweide,  hoek Brandstraat/Burgemeester Dohmenplein/Debijestraat , hoek Kommerveldlaan /Truytstraat/Molenweg. De laatste halte is bij de ingang van de LHC voetbalvelden. Vanaf hier trekt de klonevänger naar grasveld Anselderlaan/Veldhofstraat en treft daar de klonevänger van Jód Jemiesjd. Beide wagens gaan dan samen in stoet naar het horecaplein om de festiviteiten in te luiden.