Euregionale Zwaailichtendag in Kerkrade
13-03-2017

1711 zwaailichtOp zaterdag 8 april vindt op en rondom de markt in Kerkrade voor de tweede keer de Euregionale Zwaailichtendag plaats! Een dag waarop iedereen een kijkje in de keuken kan nemen van o.a. brandweer, politie, marechaussee en ambulance. Behalve uit Nederland zijn ook hulpdiensten uit de buurlanden aanwezig. Interessant om er achter te komen hoe de hulpdiensten over de grens te werk gaan.

Het evenement start om 12.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De Muziekkapel Vrijwillige Politie District Kerkrade verzorgt de muzikale opening, waarna burgemeester Jos Som de Euregionale Zwaailichtendag officieel aftrapt.

Programma

Gedurende de middag zullen diverse demonstraties plaatsvinden en is het mogelijk om met hulpverleners in gesprek te gaan en kan men de verschillende voertuigen bekijken. Daarnaast zijn tal van andere organisaties aanwezig om uitleg te geven over hun werkzaamheden. De middag zal muzikaal opgeluisterd worden door WMC-deelnemer Schowband Corio, die een spectaculair optreden zal verzorgen. De Euregionale Zwaailichtendag is interessant voor alle leeftijden, maar in het bijzonder voor kinderen.