Dance-event ‘White Thursday’ op Markt Kerkrade
16-03-2017

1712 White ThursdayOok dit jaar zal op Witte donderdag, 13 april aanstaande, het gratis dance-event ‘White Thursday’ op de Markt in Kerkrade plaatsvinden. De eerste namen zijn inmiddels bekend: 2Dirty, Dyna, Girls Love DJ’s en Outsiders beloven er een spectaculair feestje van te maken. Net als vorig jaar heeft de line-up een Kerkraads tintje met DJ Riley, ook meteen de jongste artiest van het stel.

DMS-Group, ook bekend van het dance-event Castle of Love bij Kasteel Erenstein, organiseert het dancefeest in opdracht van de gemeente Kerkrade. Wethouder Tim Weijers (Coördinatie evenementen): “Mede dankzij hen weten we elk jaar op een geweldige manier het paasweekend in te luiden. Voor danceliefhebbers, jong en oud, is dit inmiddels een traditie.” 

Minimum leeftijd

Het evenement trekt ieder jaar weer duizenden jongeren naar Kerkrade. Uit veiligheidsoverwegingen is besloten vanaf dit jaar een minimum leeftijd van 14 jaar voor de toegang van het dance-event te hanteren. Een geldig legitimatiebewijs is verplicht.

Gratis toegankelijk

‘White Thursday’ is elk jaar op de donderdag voor Pasen. Het feest begint om 17.00 uur en eindigt om 22.00 uur. Het complete programma van ‘White Thursday’ wordt bekendgemaakt op www.whitethursdayparty.com

In 2011 is de gemeente gestart met de ‘White Thursday’ in het kader van de toen lopende campagne om het Glazen Huis van 3FM naar Kerkrade te halen. Het dance-event was zo’n succes dat besloten werd om het ook in de daarop volgende jaren te laten plaatsvinden, het event vindt dit jaar voor de zevende keer plaats.