Eeuwfeest Grote Kerk groot succes
03-07-2022

Feest Sint JansstraatEygelshoven kijkt terug op een prachtige viering van het honderdjarig bestaan van de Grote Kerk. Met een hele mooie hoogmis in de jarige kerk en een Italiaans feestbuffet in de openlucht, heeft Eygelshoven zondag het eeuwfeest van de Sint Johannes de Doperkerk gevierd. Het priesterkoor was goed gevuld met al onze koren en met harmonie Sint Caecilia die de speciale hoogmis opluisterden. Hoofdcelebrant mgr. Bert van Megen benadrukte in zijn preek de geschiedenis van kerk,’koel’ en dorp in de laatste honderd jaar.

Op het laatste moment bleken de weer-apps voor vroeg in de middag toch regen te voorspellen. Maar de kerkgangers lieten zich niet van de wijs brengen bij het kopje koffie en de speciale jubileumbonbon op het plein voor de kerk. Dan maar een parapluutje of een poncho.
Bij het begin van het luxe Italiaans feestbuffet, waaraan 350 gasten aanschoven, begon het zonnetje langzaam maar zeker te schijnen!

Voor dag en dauw waren vrijwilligers al aan de slag geweest om de honderd meter lange tafel voor het honderdjarig bestaan van de kerk te plaatsen, te versieren en in te richten, precies zoals de voortrekkers en feestcomité-leden Krista Krol en Bea L’Espoir dat steeds voor ogen hebben gehad. En terwijl een ensemble vanuit de kerk passende gezangen ten gehore bracht, zochten de deelnemers aan het buffet een mooie zitplaats.

Bezoekers genoten van de soepen, de lasagnes, de salades en een glaasje. Maar ze genoten vooral ook van elkaars gezelschap aan deze lange tafel in de openlucht, met uitzicht op de jarige. Dit feest zal menigeen nog lang heugen. Voor nu zit het er even op. Maar 100 jaar Grote Kerk is nog niet voorbij. Het feestcomité heeft nog wel enkele ideeën!