Worldcup schaarbaankegelen naar SKC Hoensbroek
03-07-2022

27 SKC HoensbroekSensationeel weekend in kegelhal Socio

Zoals u al eerder in de Anselbode kon lezen, werd in het weekend van 24, 25 en 26 juni, in de kegelhal van het Socio, gestreden om de Worldcup schaarbaan-kegelen. Deze ‘World Cup’ is de wereldbeker voor alle landskampioenen, die drie dagen in het Socio uitvochten, wie de sterkste van de wereld is. Dit keer werd deze finale gespeeld in de kegelhal van het Socio, de thuisbasis van SKC Hoensbroek, de Nederlandse kampioen. De zes finalisten kwamen dit jaar uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Brazilië, Luxemburg en België. Deze worldcup, betrof editie nummer 54, de Duitse kampioen ging 52 keer met de winst naar huis toe, en Brazilië nam één keer de beker mee naar Zuid-Amerika, maar dit jaar zou het heel anders gaan.

Er werd gestreden in drie disciplines, te weten de teamwedstrijd, de tandemkoppels en een individuele wedstrijd, waarin iedereen voor zijn team afzonderlijk speelt en maar liefst 80 keer moet proberen zo veel mogelijk punten voor zijn team te behalen.

De dames van SKC Hoensbroek moesten al direct een tegenvaller incasseren, nog voor de eerste bal werd gegooid. Twee van de zes dames moesten, wegens ziekte, verstek laten gaan en omdat een team uit minimaal vier speelsters moet bestaan, kon er dus niet gewisseld worden. Ondanks alle tegenspoed haalden zij, net buiten de medailles, een verdienstelijke vierde plaats. Bravo dames!

Na de wedstrijden op vrijdag en zaterdag gingen, zoals verwacht, de Duitsers aan de leiding en SKC Hoensbroek volgde op 11 punten. Als laatste werper voor de thuisclub kwam Bas, ‘The Iceman’, Schlangen, aan de beurt. Hij deed wat zijn teamgenoten, club leden en supporters van hem verwachten, maakte geen fout en zorgde ervoor dat hij onze Oosterburen 9 punten voorbleef.

Daarmee was de sensatie perfect en werd een Nederlandse landskampioen bij de heren voor de eerste keer in de geschiedenis winnaar van de Worldcup. De kurken konden van de fles en het feest begon en duurde tot diep in de kleine uurtjes.

Marco Baur, voorzitter van de NKF-schaarbaan kegelen en SKC Hoensbroek betoomt nog even dat er door iedere deelnemer, die een negen gooit, een dubbeltje betaald wordt voor een goed doel. Aangevuld door stille sponsors liep dit bedrag op tot maar liefst 900 euro. De opbrengst ging dit jaar naar SGL Kerkrade.

De volgende wedstrijd staat alweer op de agenda en dat is het WK landenteams in Trier, die op 15 juli begint. O ja, de titel wordt volgend jaar in Langenfeld (Duitsland) verdedigd.

Foto:
Annie Eggen, Hein Braeken, Marco Baur, Mitchell Rosenboom, Carla Tillmans, (eerste rij)
Jolanda Baur, Jesse Hanssen, Bas Schlangen, Frans Feiler en Lindsey Heunen.