Eerste twee buurtkastjes van Eygelshoven
31-10-2023

Op 26 oktober heeft wethouder Alexander Geers samen met enkele leden van het Bewoners Platform de eerste twee Buurtkastjes van Eygelshoven geopend. De kastjes staan bij de Kleine Stegel 16 en op het Dohmenplein 9.
Een Buurtkastje is een Sociaal Projekt, bedoeld als ruilkastje om voedselverspilling tegen te gaan en als ondersteuning voor onze buurtgenoten die het momenteel wat minder goed hebben.
Het is een fijne manier om als bewoners en wijk een beetje voor elkaar te zorgen. Het motto is ook: Geef wat je kunt missen en neem wat je nodig hebt, maar laat ook iets staan voor een ander!
In de kastjes moeten alleen levensmiddelen en dierenvoeding geplaatst worden die nog niet over de THT datum zijn. Ook mogen er hygiënische en verzorgingsproducten in gesloten verpakking in gezet worden.

Verse groente of fruit mag ook..
Heb je thuis aangebroken verpakkingen liggen, dan kun je in het kastje een briefje leggen waarop vermeld staat wat en waar is af te halen.
Donaties zijn van harte welkom en als verenigingen en ondernemers in Eygelshoven dit project willen ondersteunen zijn we hier uiteraard erg blij mee.
Het Bewoners Platform streeft ernaar om in elke wijk een Buurtkastje te plaatsen. Daarvoor zijn echter beheerders nodig, die een oogje in het zeil houden. Mocht je zo’n kastje willen beheren, stuur dan een email naar jolandabrentjes67@gmail.com of via Facebook Buurtkastjes Eygelshoven.