Cedar Spring tuinconcert
04-09-2017

1736 Cedar springOp zondag 17 september speelt Cedar Spring een tuinconcert in de riante tuin van Molenweg 13 te Eygelshoven. Ook bij iets minder weer gaat dit tuinconcert door, want dan wordt de locatie van een volledige overkapping voorzien. De entree bedraagt een vrije gift, het optreden begint om 15.00 uur.

Sinds november 2011 werken songwriters Maartje Kleijnen en Ron Janssen, beter bekend onder de naam Cedar Spring, samen. Na vele optredens, en na ruim vijf jaar zit het duo nu in een achtbaan vol met eigen geschreven songs die nauw aansluiten bij het Alt.country genre.

Met strakke harmonieën en met als muzikaal gereedschap gitaren en een mandoline, wordt het duo sinds enige tijd vergezeld door contrabassist Micha Grin, die op zijn beurt de grooves en de diepte inkleurt. Maartje en Ron kennen elkaars innerlijke muzikale creativiteit als geen ander, en zo weten ze de luisteraars achter te laten met het enige waar het echt om gaat: het hart van de song in helderheid, zonder overdadige ornamentatie. Ondanks dat de vergelijking met de muziek van Gillian Welch & David Rawlings onvermijdelijk is, weet Cedar Spring een geheel eigen sound aan de originele songs te geven, evenals aan verrassende covers uit het Alt.country genre. Tijdens dit tuinconcert wordt het trio aangevuld met de uit Texas afkomstige Amy Merrill op viool en altviool. Cedar Spring speelde onlangs exclusief tijdens de uitreikingen van The Dutch Country Music Awards! Aanmelden is niet verplicht, maar om enig beeld te krijgen van de publieke opkomst zou het wenselijk zijn om uw komst te melden kenbaar te maken via: wiek@opinternet.nl of blue.acoustics@planet.nl.

of blue.acoustics@planet.nl of 06-12676652