Roel Hermans liep Vierdaagse voor Stichting Wensulance
04-09-2017

17 36Wensambulance roel1Van 18 tot en met 21 Juli  liep Roel Hermans uit Eygelshoven voor de eerste keer de vierdaagse van Nijmegen en spekte daar mee de kas van de stichting Wensulance uit Landgraaf, waar hij door Harm Jacobs (Ons Kerkrade) op gewezen werd. Stichting Wensulance is een organisatie die mensen met een ernstige- en/of chronische ziekte en/of mensen die in hun (pre-) terminale levensfase verkeren op een professionele en comfortabele manier liggend vervoer aanbieden. Deze wens kan bijvoorbeeld bestaan uit een familiebezoekje, een dagje uit, naar de dierentuin, naar zee, of nog even langs de oude vereniging waar je jaren lid bent geweest.

Na een periode van intensief trainen en genoeg meters maken, begon Roel op dinsdag 18 juli aan zijn avontuur. Hij moest, gezien zijn leeftijd, 50 km per dag lopen. De eerste dag ging het allemaal goed, daar was dan ook hard voor getraind. Op de tweede dag waren de kilometers van dag 1 al zichtbaar door een enkele blaar en zware benen. De derde dag was de zwaarste dag. De pijn van de eerdere dagen was niet weg na de nachtrust. Op de vierde dag waren de laatste zware vijftig kilometers aan de beurt. Toch kon Roel door de gedachte, dat hij een geweldige prestatie zou neer zetten, zijn ongemakken en pijntjes vergeten en doorgaan tot de finish. Daarnaast werd hij natuurlijk onderweg, langs de Via Gladiola, gesteund door familie en vrienden. Rond 16.00 uur eindigde zijn Vierdaagse op de Wedren, wat een feest en emoties.
Vier dagen afzien, zeer trots op de prestatie en een geweldige ervaring rijker en afgelopen vrijdag was het zover en kon hij de cheque aan Wensulance gaan overhandigen. Het bedrag was maar liefst 1.051,- euro. Dit bedrag toverde bij zowel de vrijwilligers van Wensulance als bij Roel een grote lach op het gezicht, in de wetenschap dat Wensulance hier weer de laatste wens van mensen mee in vervulling kan laten gaan.