Aandacht voor Geldmaat problematiek in Eygelshoven
25-02-2024

Begin van dit jaar heeft Burgerbelangen Kerkrade middels een brief richting Geldmaat aandacht gevraagd voor de problematiek rondom de geldautomaat in Eygelshoven. Fractievoorzitter Nettie Paul-Ubachs: “Na ontvangst van diverse klachten van inwoners omtrent leegstand van de geldautomaat en het weghalen van de automaat bij Benly in Eygelshoven hebben we schriftelijk contact opgenomen.”
Op verzoek van Burgerbelangen Kerkrade is een meting gedaan hoe vaak de Geldmaat automaat op de Markt in Eygelshoven leeg is geweest. “Dit bleek vooral het geval te zijn rondom de feestdagen. Advies van Geldmaat is om rondom de feestdagen hiermee rekening te houden en eventueel geld eerder af te halen. Dit is wat ons betreft niet de oplossing omdat de veel mensen net voor kerst hun kerstgeld ontvangen,” aldus fractievoorzitter Paul-Ubachs. Een tweede automaat in Eygelshoven is voor Geldmaat geen optie. Wel werd de belofte gedaan dat de huidige automaat nog dit jaar omgewisseld zal worden door een nieuw type met een veel grotere capaciteit. Deze zou dan voor dezelfde beschikbaarheid zorgen als twee automaten van het huidige type.
Aanvullende info vind je op geldmaat/nieuws/pers

Op bijgaande foto: Anja Snijders Raadslid Burgerbelangen, Teus Groeneveld fractielid Burgerbelangen en Nettie Paul-Ubachs fractievoorzitter Burgerbelangen Kerkrade in gesprek met inwoners van Eygelshoven over deze problematiek.